© Tarım Pusulası 2021

Yasa dışı ava ceza yağdı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Denetim ekipleri tarafından geçtiğimiz gün Karşıyaka Bostanlı Balıkçı Barınağı'na denetim düzenlendi.

İzmir Körfezi'nde Bostanlı önlerinde yasa dışı su ürünleri avcılığını önlemek ve tespit etmek maksadıyla SG Ege Deniz Bölge Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik unsurları, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bağlısı Deniz Liman Şube Müdürlüğü ve Bostanlı Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından hem denizden hem de karadan kontrol ve denetimler yapıldı.

Bostanlı Balıkçı Barınağı'nda yapılan kontrol ve denetimler neticesinde; 14 takım misina ağına İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu, bir tekneye misina ağı bulundurmaktan 1055 lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, akivades avcılığında kullanılan bir büyük elek, iki küçük elek, bir dalış elbisesi ve iki adet küreğe İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tarafından el konuldu. 

Yapılan denetimde 'Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı Tebliği'ne uygun olmayan çeşitli istihsal vasıtalarına el koyuldu. Ayrıca bu vasıtaları kullandığı tespit edilen bir kişiye de idari para cezası uygulandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Levent Özkan; "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü olarak su ürünleri perakende satış noktalarına, mezat ve hallere yönelik yoğun denetimler gerçekleştiriyoruz. Su ürünleri avcılığı yapan kişilere yönelik olarak da gerek balıkçı barınaklarında gerekse denizlerde yapılan denetimlerle yasa dışı uygulamaların önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu denetimlerin birçoğu baskın şeklinde ve habersiz gerçekleşiyor. Denizlerimizdeki su ürünleri varlığını korumak için bu denetimler sürecek" diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER