© Tarım Pusulası 2021

Veteriner Hekimlere Pratik Et Muayenesi Eğitimi Verildi

Merkezefendi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Güney Ege Kalkınma Ajans’ ının 2017 yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklediği “Pratik Et Muayenesi Projesi” eğitiminin tamamlanmasıyla sertifika töreni düzenlendi.

30 Ekim – 01 Kasım 2017 tarihleri arasında Merkezefendi İlçe Müdürlüğünün koordinatörlüğünde düzenlenen eğitime Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinden Prof. Dr. Şahsene ANAR ve Müdürlüklerimizde konu sorumlusu görevli Veteriner Hekimler katıldı.

Sertifika Törenine katılan Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ ise yaptığı konuşmasında; Merkezefendi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Pratik Et Muayenesi konulu teknik destek eğitiminin insan ve hayvan sağlığı için önemli olduğu ve bundan sonrada buna benzer eğitimlerin yapılması ile ilimizin ve ülkemizin tarımsal gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağı, tarımsal üretimin geliştirilmesi ve tarımdan elde edilen katma değerin artırılması noktasında önemli olacağını söyleyerek eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Denizli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Yılmaz ERKAYA eğitim sonunda düzenlenen sertifika töreninde yaptığı konuşmada; GEKA’nın Teknik Destek Programı kapsamında uygulanan “Pratik Et Muayenesi Eğitimi” projesi ile Müdürlüğümüzde mezbahane kontrolünde görev yapan Veteriner Hekimlerin konu kapsamındaki donanımlarının yükseltilmesi suretiyle kurumumuzun hizmet kapasitesinin artırılması hedeflendi. Böylece halkımızın sağlıklı ete ulaşmasının bakanlığımız tarafından teminat altına alındığını ifade etmiştir. ERKAYA konuşmasını; Denizli hayvancılığına yaptığı önemli katkılardan dolayı Güney Ege Kalkınma Ajansına ve projenin hazırlanması ve uygulanmasında görev alan personele teşekkür ederek tamamladı.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesinde görevli Prof. Dr. Şahsene ANAR tarafından gerçekleştirilen ve üç gün süren eğitim ile katılımcılara “Türkiye’de ve Dünya’ da Kırmızı Et Üretim ve Tüketimine Genel Bakış, Veteriner Hekimlerin Kaliteli ve Sağlıklı Et Üretimindeki Rolü, Kasaplık Hayvanların Sınıflandırılması, Antemortem Muayene, Postmortem Muayene ve Kasaplık Hayvanlarda Görülen Fizyolojik ve Patolojik Değişiklikleri”konularında bilgi verildi. Ayrıca etin kesim öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda kurumsal hizmet kapasitesinin artırılması hedeflenmiştir.

Yapılan konuşmaların ardından 56 katılımcının sertifikasını almasıyla tören sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER