© Tarım Pusulası 2021

Venezuela'nın tarım politikaları yiyecek güvenliğini sağlıyor

Birleşmiş Milletler, Venezuela'nın tarım politikalarını överek, ülkede yiyeceğe ulaşımın kolaylaştığını ve açlığın azaldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Venezuela'nın tarım ve kırsal kesim politikalarının ülkede yiyecek güvenliğini sağlamada büyük aşamalar kaydettiğini açıkladı. Ekolojik tarım tesisi açılışında konuşan BM temsilcisi Marcelo Resende, "burada köylülerin, komünal konseylerin, komünlerin ve hükümetin, yiyecek egemenliğini ve yiyecek güvenliğini sağladığını görüyoruz" dedi.

Resende, BM'nin Venezuela'nın yiyecek politikalarını desteklediğini belirtirken, daha önce de 2012'de BM tarafından ülkede bu politikaların açlığı ve aşırı yoksulluğu %50 azalttığı açıklanmıştı. 2014'deyse ülkenin yiyeceğin karşılanabilir fiyatlarla dağıtımının sağlanmasını başardığı duyurulmuştu.

Tarımın ve yiyecek dağıtımının şirketlerden bağımsız olması ve halk tarafından gerçekleştirilmesi anlamına gelen "yiyecek egemenliği" teriminin, tarım ve kırsal politikalarda merkezi bir rol oynadığı Venezuela'da, bu konularda karar verenlerin de yiyeceği üretenler olması için çalışılıyor.

Gıda ve Tarım Örgütü, Venezuela Başkanı Nicolas Maduro'yu açlığa karşı mücadelelerini anlatmak için Temmuz ayında Roma'ya çağırdıklarını da açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER