© Tarım Pusulası 2021

ÜRETİCİLERE HAYVANCILIK İLE İLGİLİ SEMİNER DÜZENLENDİ

Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Uşak'taki hayvancılık işletmelerinin kurulumu, hibeler, işletmelerin girdi maliyetlerinin optimize edilmesi, işletme maliyetlerinin sürdürülebilirliğiyle ilgili olarak Eşref ŞEKERLİ' nin katılımıyla 05.11.2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezinde saat:14:00 da konferans düzenlenmiştir.

Seminere Uşak Valisi Sayın Ahmet OKUR, Vali Yardımcısı Sayın Mesut Taner GENÇ, Uşak Protokol üyeleri ve üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Açılış konuşmasında İl Müdürü Erkan KAHRAMAN; '' Uşak ilinin 125000 Büyük baş, 450000 K.baş hayvan varlığının olduğu, yıllık 13000 ton kırmızı et üretimimizin olduğu, ilimizin ulaşım ağlarında merkezi konumda olması, büyük şehirlere yakın olması, Hayvancılık kültürünün olması ve faaliyet gösteren 5 adet mezbahanın olması besi işletmeciliğini avantajlı kılmaktadır. Sektörün ivme kazanması için profesyonel olarak işletmecilik yapan Eşref Şekerli Beyi davet ettik. Kendisine katılımından dolayı teşekkür ediyorum" dedi​'.

Sonra Sayın Eşref ŞEKERLİ; yeni başlayacak olan üreticilere, halen mevcut işletme sahiplerine; nasıl yaparsak büyükbaş hayvancılıkta başarılı olunacağı, İşletmede karşılaşılan sorunlara pratik çözünler, yeni yaklaşımlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Program kokteyl ile bitti.

<!--EndFragment-->

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER