Üreticilere Fındıkta Entegre Mücadele Yöntemleri Anlatıldı
TarımFındıkta Entegre Mücadele Tarla Okulu Eğitimine Fatsa’da Devam Edildi
Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Fındıkta Entegre Mücadele Tarla Okulu Eğitimine Fatsa ilçesinde devam edildi. Fatsa ilçesi Bolaman mahallesinde gerçekleştirilen eğitime Fatsa İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personelleri ve çiftçiler katıldı.
Fındıkta Entegre Mücadele; zararlı organizmaların popülasyon dinamikleri ve çevre ile ilişkilerini dikkate alarak, uygun olan tüm mücadele yöntem ve tekniklerini uyumlu bir şekilde kullanarak, zararlı organizmaların popülasyon yoğunluklarını ekonomik zarar seviyesinin altında tutan bir zararlı yönetim sistemidir. Entegre mücadelenin hedefleri kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi, faydalı organizmaların korunması ve desteklenmesi, çiftçilerin kendi bahçesini düzenli aralıklarla kontrol edebilme ve karar verebilme düzeyine getirilmesi, ilaçların çevrede yarattığı olumsuzlukların en aza indirilmesidir.
Gereksiz ilaçlamaların önlenmesini sağlayarak ilaçlama sayısını azaltarak insan ve hayvanlarda oluşabilecek zehirlenme riskini ve mücadele masraflarını azaltan fındıkta entegre mücadele tarla okulu eğitimleri İl müdürlüğünce diğer ilçelerde de devam edecek.
İlginizi Çekebilir