© Tarım Pusulası 2021

Ünver: “İktidar, Mısır Fiyatına Müdahale Etti, Çiftçimiz Yine Mağdur Oldu!”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Cumhurbaşkanı kararıyla mısır ithalatında gümrük vergisinin düşürülmesine tepki gösterdi. TBMM’de yaptığı konuşmada, ithalatta %130 olarak uygulanan gümrük vergisinin, yılsonuna kadar ithal edilecek 1 milyon tonluk mısır için %5’e çekildiğini söyleyen Ünver, bu kararın üreticiye darbe vurduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, geçtiğimiz hafta üreticinin ortalama 9.500 liraya sattığı mısırın, Cumhurbaşkanı’nın kararının ardından büyük bir fiyat düşüşü yaşadığını vurguladı. “Çiftçimiz bu yıl açıklanan fiyatlar nedeniyle buğday ve arpada hayal kırıklığı yaşamış, emeğinin karşılığını alamamış, diğer birçok üründe de rekolte kaybı nedeniyle umduğunu bulamamıştır. Çiftçimiz artan üretim maliyetleri altında yıllardır inim inim inlemektedir.” diyen Ünver, iktidarın bu müdahalesiyle çiftçinin bir kez daha mağdur edildiğini söyledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu yıl fiyat açıklamaması nedeniyle mısır fiyatlarının bir nebze de olsa üreticiyi tatmin ettiğini ifade eden Ünver, “Piyasada oluşan mısır fiyatı sayesinde bir nebze nefes almayı uman çiftçimiz, iktidarın mısır fiyatını düşürmek üzere müdahalesiyle yine mağdur edilmiştir.” dedi. Ünver konuşmasının sonunda, iktidarı yerli üreticiyi, çiftçiyi koruyacak tedbirler almaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER