TürkTraktör ile GİRVAK tarımı ve şehirleri dönüştürecek gençleri arıyor
TarımTürkiye’nin otomotiv sektöründeki ilk üretici kuruluşu olan TürkTraktör, “Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon” projesi kapsamında traktör ve iş makineleri alanında yaratıcı fikirleri ortaya çıkarmak üzere Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) ile birlikte farkındalık serisi ve Ideathon düzenliyor. Üniversitelerin STEM-A (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Sanat) bölümleri öğrencileri ya da bu bölümlerden en fazla 2 yıl önce mezun olanların başvurabildiği program kapsamında katılımcılara özel eğitimlerin yanı sıra iş modellerini geliştirmelerine yönelik mentorluk desteği de verilecek. Tarımı ve şehirleri dönüştürecek fikirlere sahip gençleri bulmayı hedefleyen programa başvurular 2 Aralık tarihine kadar devam edecek. Başvuru sonuçlarının 9 Aralık’ta açıklanacağı program 13-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.
TürkTraktör, Türkiye’nin teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyduğu yenilikçi ve inovatif fikirleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle bir Farkındalık Serisi ve Ideathon düzenliyor. “Filizlerin Mucizeleri Teknoloji ve İnovasyon” projesi kapsamında düzenlenen Ideathon öncesinde katılımcıların tarım ve iş makineleri sektörlerinin önemi ve bu sektörlerde sürdürülebilirlik ve etki farkındalığı artırılırken, Arayüz Tasarımı ve Kullanıcı Deneyimi (UI/UX) konusunda giriş ve prototip eğitimleri verilecek.
Ideathon’da katılımcılardan tarımı ve şehirleri geleceğe taşıyacak yenilikçi uygulamalar ya da oyun fikirleri geliştirmeleri istenecek. Jüri tarafından değerlendirilen fikirler ödüllendirilecek. Ideathon sonrası tüm takımlar TürkTraktör liderleri, deneyimli mentorler ve eğitmenlerin eşliğinde düzenlenen TürkTraktör Kendini Keşfet çevrimiçi atölyesine de katılıp kişisel farkındalıklarını artırma şansını elde edecek.
Çevrimiçi gerçekleşecek programda katılımcılarla bir araya gelecek olan TürkTraktör Genel Müdürü Aykut Özüner, “TürkTraktör olarak yürüttüğümüz çalışmalarımızın odağında ‘Geleceğe Hazırlar’ amacımız yer alıyor. Türkiye’nin teknolojik dönüşümde ihtiyaç duyacağı uzman iş gücünün yetişmesinde bir payımızın olması hedeflerimizin başında geliyor. Bu kapsamda Ideathon’un önemli bir platform olacağına inanıyorum. Verilecek eğitimlerin ardından geliştirilecek projeler, başta tarım olmak üzere pek çok sektörün daha sürdürülebilir olması açısından değer yaratacak. Geleceğin teknolojisinde söz sahibi olmak isteyen gençler fikirlerini en üst düzeye ulaştırma imkânı bulacak” dedi.
Türkiye Girişimcilik Vakfı olarak bu yıl odak konularının arasında sürdürülebilirliğin yer aldığını söyleyen Türkiye Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül ise, “Türkiye’de kadın iş gücünün artırılması ve girişimciliği desteklemek üzere TürkTraktör’ün başlattığı Filizlerin Mucizeleri Projesi kapsamında Seed Drive programını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Programa katılan gençler, tarım ve iş makineleri sektörlerinde sürdürülebilirlikle ilgili farkındalık ve bilgilendirme eğitimleri alacaklar. Girişimcilik ekosistemine adım atma yolculuklarında yanlarında olmak heyecan verici. Sürdürülebilir bir dünya ve gelecek için genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Programa başvuru yapmak isteyenler ‘turktraktorseed.com.tr’ linki üzerinden katılım sağlayabilirler.
Filizlerin Mucizeleri Hakkında
Türkiye’nin sürdürebilir kalkınma sürecinde kadınların oynadığı önemli role dikkat çekmek üzere 2016 yılında “Filizlerin Mucizeleri” projesi başlatıldı. Eğitim, istihdam ve tarımsal üretim olmak üzere 3 farklı konuyu kapsayan, TürkTraktör öncülüğünde Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları ile üniversite iş birliğinde hayata geçirilen proje kapsamında çeşitli faaliyetler yürütüldü. Eğitim kapsamında, liselerin makine, motorlu araçlar, elektrik/elektronik ve tarım teknolojisi gibi bölümlerinde öğrenim gören 100 kız öğrenciye eğitim bursu sağlandı. 400 öğrenciye staj imkânı sunulurken, 6 ildeki 6 bin 200’ü aşkın kız öğrenciye kariyer yolculuklarında farkındalık eğitimi verildi.
Türkiye Girişimcilik Vakfı (GİRVAK) Hakkında
Türkiye Girişimcilik Vakfı 2014 yılında Sina Afra’nın fikir önderliğinde 25 kurucu tarafından girişimcilik kültürünü yaymak, üniversite gençlerinin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve uzun vadeli düşünce yapısı ile ilham vermek amacıyla kurulmuştur. Gençlik Programları ile gençleri destekleyen vakıf, birbirinden farklı alanlara değinen etki programları aracılığıyla girişimcilik kültürünü toplumun farklı kesimlerinde yaygınlaştırmaktadır. Şu anda 53 kişilik bir mütevelli heyetine sahip olan Türkiye Girişimcilik Vakfı, giveback kültürünü benimsemiştir ve toplumdan alınanın topluma geri verilmesi gerektiğine inanmaktadır. Kurulduğu günden bu yana 27 milyon kişiye ulaşan GİRVAK, hayata geçirdiği proje ve iş birlikleri ile her geçen gün etki alanını genişletmektedir. GİRVAK günümüzde geldiği noktada Türkiye’de girişimciliğinin önündeki engelleri kaldırmak ve girişimcilikle Türkiye’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına destek olmak için çalışmaktadır. www.girisimcilikvakfi.org
İlginizi Çekebilir