© Tarım Pusulası 2021

TOHUMLAR KADIN ELİYLE CANLANIR

“TOHUMLAR KADIN ELİYLE CANLANIR” SODES PROJESİ KAPSAMINDA SERTİFİKA DAĞITIM TÖRENİ YAPILDI

Eylül 2015 ayında uygulanmaya başlanan "Tohumlar Kadın Eliyle Canlanır" SODES projesi ile ilgili olarak Tunceli Valisi Osman KAYMAK, Vali Yardımcıları, Gıda Tarım ve Hayvancılık Birim Müdürleri, Basın Kuruluşları temsilcileri ve kursiyerlerin katılımlarıyla proje tanıtım faaliyeti kapsamında Sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan KAYA, 25 kadın kursiyer ile yürütülen projenin amacını anlatırken, günümüzde kent yaşamının vazgeçilmezi durumuna gelen park ve bahçelerin peyzaj düzenlemesi için süs bitkisi yetiştiriciliği ile beslenme kültürümüzü oluşturan sebze tüketimi ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında ise sebze fidesi üretiminin önemine vurgu yapmıştır. Tunceli'de park ve bahçelerin süs bitkisi ihtiyacının tamamı komşu illerden karşılandığını belirten İl Müdürü sebze yetiştiriciliği noktasında da sebze fidesi üretimimizin çok düşük seviyelerde olduğuna işaret ederek yapılan eğitimle hastalık ve zararlılardan ari sebze fidesi üretilerek üreticilerimize sağlıklı fide temin edilmesi sağlanacağını belirtti.

Tohumdan süs bitkisi ve sebze fidesi üretim tekniğinin öğretilmesi sureti ile kadınların gelir getirici faaliyetlere yönelmelerini sağlamak ve sosyal hayatın hareketlenmesine katkıda bulunmak için yürütülen ve toplam bütçesi 128.776,00 TL olan projemiz kapsamında 2 adet 120'şer m²'lik örtü altı üretim alanı oluşturulmuştur.

Kurs kapsamında sebze ve süs bitkisi fideleri üretilen seralarda inceleme yapan ve kursiyerlerle yapılan kurs hakkında bilgi alışverişinde bulunan Vali Osman KAYMAK, program kapsamında kursiyerlere Kurs Katılım Sertifikalarının dağıtımını yaptıktan sonra projenin yürütülmesinde ve tamamlanmasında emeği geçenler ile kurs programına yoğun ilgi gösteren kursiyerlere teşekkür ederek başarılar diledi.

Bir Proje Koordinatörü, bir İdari Destek Personeli ve üç Eğiticinin görev aldığı projemizde 284 saat teorik ve 157 saat uygulama eğitimi olmak üzere toplam 441 saat eğitim verilmiştir.

Proje kapsamında üretim tekniği öğretilerek üretimi yaptırılan sebze türlerinin yanı sıra Süs bitkileri ( Petunya, karanfil, çin feneri, afrika papatyası, çin karanfili vb.) fidesi üretimi de gerçekleştirilmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER