© Tarım Pusulası 2021

TMO'dan Kenevir Yetiştiriciliği Başvuruları Başladı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "İlaç Etkin Maddesi Üretimi Amaçlı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolüne Dair Yönetmelik", 13 Eylül 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu yeni düzenlemeyle, kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler için başvuru süreci başladı.

Başvurular, 1-31 Ekim tarihleri arasında Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) yapılacak. Gerçek veya tüzel kişilerin başvuruları, yönetmelikte belirtilen evraklarla birlikte belirtilen süre içinde sunulacak. Eksik evrak tespit edilmesi durumunda, başvuru sahiplerine eksiklikleri tamamlamaları için 15 Kasım’a kadar ek süre tanınacak.

Başvurular, ülke genelinde arz ve talep durumuna göre Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlenecek kota çerçevesinde değerlendirilecek ve sonuçlar 31 Aralık’a kadar başvuru sahiplerine yazılı olarak bildirilecek. Başvuruları kabul edilen kişilerle TMO arasında bir "Yetiştiricilik Sözleşmesi" imzalanacak

Sözleşme imzalayan üreticiler, üretim planlarında belirtilen şartları yerine getirdikten sonra, gerekli diğer belgelerle birlikte "Yetkinlik Belgesi" için TMO’ya başvuracaklar. TMO tarafından Yetkinlik Belgesi verilen kişilere, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından İzin Belgesi düzenlenecek.

Kenevir üretimi, Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesinde bulunan Afyon Alkaloidleri Fabrikası (AAF) İşletme Müdürlüğü sahası içerisinde belirlenen alanda yapılacak.

Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

- Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 formu (Tesis konum bilgileri TMO tarafından sağlanacaktır),

- Tedarik protokolü,

- Alıcı firmanın iş deneyim belgesi,

- Üretim planı ve fizibilite çalışmasını içeren ayrıntılı proje dokümanı,

- Sağlık Bakanlığı'ndan tesisin Üretim Yeri İzin Belgesi alacağına ilişkin taahhütname.

Kenevir yetiştiriciliği için başvurularını tamamlayan kişilerin, süreçle ilgili detayları TMO’dan takip etmeleri önemle vurgulanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER