© Tarım Pusulası 2021

Tkdk'dan Su Ürünlerine Büyük Destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na 6. ve 11. başvuru çağrı ilanlarında başvuran Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ortahisar ilçesinde bulunan su ürünleri işleme tesisleri için 5 milyon 2 bin 737 TL tutarında yatırım gerçekleştirdiği ve bu yatırım için TKDK’dan 2 milyon 132 bin 116 TL hibe desteği aldığı belirtildi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na 6. ve 11. başvuru çağrı ilanlarında başvuran Sadıklar Soğuk Hava Tesisleri ve Su Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ortahisar ilçesinde bulunan su ürünleri işleme tesisleri için 5 milyon 2 bin 737 TL tutarında yatırım gerçekleştirdiği ve bu yatırım için TKDK'dan 2 milyon 132 bin 116 TL hibe desteği aldığı belirtildi.

Şirket yetkilisi İsamettin Sadıklar, otuz beş yıldır ailecek su ürünleri işleme sektöründe çalıştıklarını, TKDK'dan aldığı hibe destekleriyle tesislerini modernize ederek üretimini arttırdığını belirtti.

Üretilen ürünlerin Kore, Japonya, Çin ve Tayvan gibi uzak doğu ülkelerine ihracatının yapıldığını 13. Çağrı ilanında da TKDK'ya yeni bir proje sunduklarını, bundan sonraki süreçte de projelerinin devam edeceğini belirten Sadıklar, "Ben başardım sizde başarabilirsiniz. Bu imkanı sunduğu için ayrıca TKDK ve çalışanlarına teşekkür ediyor" dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER