© Tarım Pusulası 2021

Tarlada ders zili

Eskişehir'de mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için kurulan çadır sınıflarda, eğitim-öğretime başlandı

Eskişehir'in Alpu ilçesinde,  Anadolu Üniversitesi (AÜ), Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Göç Okulu Projesi" kapsamında, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için açılan çadır okulda ilk ders zil çaldı.

Proje  Koordinatörü Handan Kaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÜ, BM Nüfus Fonu ve Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü projenin iki yıl süreceğini belirtti.

Bugünün, eğitim ve öğretimin ilk günü olması dolayısıyla anlam taşıdığını ifade eden Kaygusuz, şöyle konuştu:

"Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının da okula başladığı bir gün olması gerekirdi. Ne yazık ki, onlar kendi evlerinde değiller, anne babalarının çalıştığı tarladalar. Tarlada çalıştıkları için okula devam edemiyorlar. Bu projeyle tarım işçisi çocuklarımıza ve yetişkinlerimize eğitim veriyoruz. Çocuklarımız Milli Eğitim Bakanlığının atadığı 5 öğretmenden derslerini alıyor. Burası bir pilot okul. Buradaki deneyimlerimizle iki yıl sonunda Hatay, Konya ve Çukurova bölgesi gibi,  Türkiye 'nin 48 ilinde göç okulu kurmayı hedefliyoruz."

Konuşmaların ardından çocuklar, ders zilinin çalmasıyla çadırdan yapılan iki sınıfta eğitim ve öğretime başladı. Tarım işçilerinin 100 civarında çocuğu, çadır okuldan yararlanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER