Tarla Faresi İle Mücadele Eğitimi Yapıldı
TarımKırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere tarla faresi ile mücadele eğitimi verildi.
Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere tarla faresi ile mücadele eğitimi verildi.
Dulkadirli İnlimurat Köyünde yapılan çiftçi eğitim toplantısına İl Müdürü Kenan Şahin, İl Müdür Yardımcısı Cengiz Karabulak, Bitkisel Üretim Ve Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Torun, Ankara Zirai Mücadele Merkez Enstitüsü Uzmanı Dr. Sait Ertürk ve Mehmet Çulcu, Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Bekir Tan, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.
İl Müdürü Kenan Şahin yaptığı konuşmada “Tarla fareleri 4 ya da 6 giriş deliği bulunan 70 cm derinliğindeki toprak altında bulunan galerilerinde yaşarlar. Dişileri her ay doğurma gücüne sahip olabilirler. Doğal düşmanları kedi, köpek, gelincik, sansar, baykuş, leylek, atmaca, şahin, kartal ve yılanlardır. Mücadelenin başında derin toprak işlemesi, münavebe ve tarla temizliği sistemleri gelmektedir" dedi.
Daha sonra Ankara Zirai Mücadele Merkez Enstitüsü Uzmanı Dr. Sait Ertürk tarafından tarla faresi mücadelesi konulu bilgilendirme yapıldı.
Yapılan eğitim Toplantısı’nın ardından Dr. Sait Ertürk ve çiftçiler tarafından zarar gören tarlalar ziyaret edilirken görsel olarak da çiftçilere eğitim verildi.
Dr. Sait Ertürk tarla faresiyle toplu mücadeleye dikkat çekerek mücadelede İl Müdürlükleri tarafından uygun görülen ilaçların kullanılması konusunda çiftçileri uyararak, tarla da kullanılacak ilaçların ilk önce eldiven giyilerek ardında bir adet plastik kaşık ile fare yuvalarının girişlerine dökmeleri gerektiğini söyledi.
İlginizi Çekebilir