Tarımsal Arazilerin Mülkiyetine İlişkin Uygulama Esasları Bilgilendirme Toplantısı…
Tarım5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununda değişiklik yapan 6537 Sayılı Kanun gereğince; Tarımsal arazilerin satış ve miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla belirlenen uygulama esasları ile ilgili çiftçilerimizi bilgilendirmek üzere tarım danışmanlarına yönelik mevzuat hakkında sunum yapıldı.
SiirT Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Arazi Edindirme Şube Müdürlüğünce Siirt genelinde çiftçilerimize tarımsal danışmanlık hizmeti veren tarım danışmanlarına yönelik 20 Ağustos 2015 tarihinde İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Tarımsal Arazilerin Mülkiyet Devrine İlişkin Uygulama Esasları" Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanununda değişiklik yapan 6537 Sayılı Kanun gereğince; Tarımsal arazilerin satış ve miras yoluyla bölünmesini önlemek amacıyla belirlenen uygulama esasları ile ilgili çiftçilerimizi bilgilendirmek üzere tarım danışmanlarına yönelik mevzuat hakkında sunum yapıldı.
Bu mevzuat doğrultusunda; Tarım arazileri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca belirlenen büyüklüklerin altında hislendirilemez, ifraz edilemez, pay ve paydaş adedi artırılamaz.
Miras düzenlenmesi ile de; 15.05.2014 tarihinden sonraki ölümlerde, mirasa konu tarımsal arazilerde mirasın açılmasından itibaren 1 yıl içinde kanunda belirtildiği üzere; Üzerinde anlaşılan mirasçıya araziyi devir etmek, aile malları ortaklığı şeklinde kullanmak, limited şirket kurarak kullanmak veya 3. kişilere satışı yapılarak devir işlemleri tamamlanabilir. Aksi halde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Yetkili Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabilir. Kanunun yürürlüğe girdiği 15.05.2014 tarihinden önceki ölümlerde intikal işlemleri bu kanun hükümlerine tabi değildir.
İlginizi Çekebilir