© Tarım Pusulası 2021

Tarım ve Orman Bakanlığı Korona Virüse Karşı Teyakkuzda

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli katıldığı bir televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs ile alakalı bakanlık bünyesinde bir heyet oluşturulduğunun altını çizen Bakan Pakdemirli, "Biz koronavirüs ile alakalı almış olduğumuz tedbirlere dair ufak bir broşür yaptık. Burada hem bakanlık içinde hem de dışarıya, tüketiciye ve üreticiye yönelik neler yapılması gerektiğine dair çok hızlı karar aldık. Çünkü biz özellikle gıdaya temas eden bir bakanlık olduğumuzdan dolayı bu konunun önemli olduğunu düşündük ve bir heyet oluşturduk.

Tedbirlerimizi; Gıda güvenliği, gıda güvenilirliği, hayvancılık ve özellikle sınır kontrolü noktalarında kategorilere indirerek çalışma yaptık. Burada yapmış olduğumuz ve yapmamız gereken tüm tedbirleri aldık ve yola devam ediyoruz. Halkı bilinçlendirme noktasında ise hazırlamış olduğumuz bu broşürleri vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Sosyal medya üzerinden de vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz.

Özellikle bu WhatsApp ihbar hattını kurmuştuk. Buradan gelen her türlü soruyu vatandaşı bilinçlendirmek anlamında kabul ediyoruz. Şu anda işleyen bir hat. Vatandaşlarımız burayı akıllarına gelen gıda ile ilgili herhangi bir sorun için arayabilirler. Şikayet olur tağşiş öneri, ondan sonra hijyenle ilgili problem Koronavirüs, gıdayla alakalı olan problemler ile alakalı her türlü soruyu sorabilirler. Bu hakkımız 7 gün 24 saat açıktır." dedi.

TOPLANTILARIMIZI VİDEOKONFERANS SİSTEMİYLE YAPIYORUZ

Bakanlık olarak israfın herzaman karşısında olduklarını belirten Bakan Pakdemirli, "Özellikle bu sene içerisinde Eğer Virüs olmasaydı çok büyük bir lansmanımız da olacaktı. "Gıdanı Koru" lansmanı. Diğer tarafta su kaynakları ile alakalı çok büyük bir kampanyada planlıyorduk. Gerçekten suyun kullanımı ile alakalı olmak üzere. Ama şu dönemde büyük toplantılara çok sayıda insanın bir araya geldiği toplantıları biraz erteledik Bununla birlikte tabi sosyal medyayı da daha aktif kullanmak zorundayız. Mesela biz il toplantıları yapıyorduk. Bakanlığımızı anlatma üreticimizi ve tüketicimizi bilinçlendirme anlamında. Tabii şimdi bunları yapamıyoruz. Ama dedim ki bunları En azından video konferans yöntemiyle yapalım. Bugün gelmiş olduğumuz teknoloji buna müsait. Elinde telefon olan herkes bu video konferans sistemine katılabilir. Bu toplantıları Koronavirüs tehlikesi bitinceye kadar bu şekilde sürdüreceğiz. Bunu atlattıktan sonra toplantılara fiziken devam ediyor olacağız." diye konuştu.

Sosyal medyayı kullanma aşamasında da gıda ile alakalı gıdanın hazırlanması ile korunması ile alakalı olarak değişik bannerlar hazırlıyoruz diyen Bakan Pakdemirli, gerek bakanlığımızın sitesinden gerekse benim kendi şahsi hesabımdan bunlarla vatandaşlarımızı bilinçlendirmek aşamasında da sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz dedi.

"GIDA STOKLARINDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK"Türkiye'nin gıda stoğu ile ilgili de konuşan Bakan Bekir Pakdemirli, "Et ürünlerinde balık ürünlerinde herhangi bir sıkıntımız yok. Avrupa ve Amerika kaynaklı bazı haberlerde bazı analizlerde bu krizin bir buçuk sene kadar sürebileceği ya da dalga dalga geleceğinden bahsediliyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu virüs ne kadar sürerse sürsün Türkiye buna hazırlıklı büyük bir ülkedir. Dediğimiz gibi vatandaşlarımız hiç endişe etmesinler. Gönül rahatlığıyla günlük alışverişlerini marketlerden yapsınlar. Çünkü çok fazla gıda stoğu yapmak demek son kullanma tarihine yaklaşan ve geçen ürünlerin buzdolabında yer alması demek. O yüzden Mümkün Mertebe alışverişlerini normal bir şekilde yapsınlar. Panik yapacak hiçbir şey yok. Türkiye'nin hububatta da bakliyatta da ette de sütte de tavukta da yumurta da bunların hiçbirinde hiçbir problemi yoktur.

"TEDBİRLERİMİZİ ALDIK, VATANDAŞLARIMIZ PANİĞE KAPILMASIN"

Türkiye'nin gıda işleme konusunda altyapısının son derece zengin olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, "Türkiye bu konuda ihracatçı bir ülkedir. Biz bununla ilgili eğer çok uzarsa bu virüs tehlikesi gerekirse ihracatla ilgili tedbirler almak yoluna gidebiliriz ama şu an için Türkiye'de gıda ile ilgili bir risk olma durumu yok. Marketlere de çok sık şekilde stoklamak gayesiyle de gitmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Vatandaşlarımız günlük hayatlarına nasıl devam ediyorlarsa aynı şekilde devam edip, hiç kendilerini yormadan ceplerini yormadan keselerini yormadan hiç stoğa da girmeden bu işi sürdürme imkânı vardır. Bu iş ne kadar sürerse sürsün Türkiye buna hazırdır. Türkiye büyük bir ülkedir hiçbir sıkıntı yok. Tabii ki bunu hızlı bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Bu anlamda da devlet olarak hükümet olarak en başta Sayın Cumhurbaşkanımız bu işi bizzat kendisi yönetiyor zaten. Tüm Bakanlarımızın da burada başta Sağlık Bakanımız olmak üzere gayretleri hat safhada. Bu anlamda vatandaşlarımız kalpleri serin bir şekilde hiç canını sıkmadan günlük hayatlarına olması gerektiği gibi devam etsinler. Sadece Sağlık Bakanlığımızın açıklamış olduğu 14 tane genel hijyen kuralına uysunlar. Evlerine fazla gıda stoğu yapmalarına gerek yok. Restoranlar için de aynı şey söz konusu." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER