Tarım Personeline ‘Çatak’ Eğitimi
TarımAYDIN GIDA TARIM VE HAYVANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ VE İLÇE MÜDÜRLÜKLERDE GÖREV YAPAN PERSONELLERE ÇEVRE AMAÇLI TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI PROGRAMI (ÇATAK) KONUSUNDA EĞİTİM TOPLANTISI YAPILDI.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan personellere Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programı (ÇATAK) konusunda eğitim toplantısı yapıldı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından İlçe Müdürlüklerinde görev yapan teknik personel ve üreticilere, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasını amaçlayan Çevre Amaçlı tarım Arazilerinin Korunması Programı (ÇATAK) konusunda eğitim toplantısı yapıldı.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik toplantıda yaptığı açıklamada; Aydın’da 2011 yılında 3 bin 913 dekar alanda içme suyu amaçlı, İkizdere Barajı Havzasında organik tarım ve kontrollü ilaç uygulaması yapılan üreticilerimize verilerek başlayan projenin artarak devam ettiğini ifade etti. İncirliova, Söke, Çine, Karacasu, Didim, Kuyucak ve Efeler ilçelerinde 2. ve 3. kategoride uygulamaların yapıldığını da dile getiren Çelik, 2014 yılı itibarıyla 509 üreticiye 17 bin 925 dekar alanda 2 milyon 89 bin 540 TL destekleme ödendiğini belirtti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nden toplantıya katılan konu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Ergin Çilali de, ÇATAK mevzuatı konusunda bilgilendirme yaparak, karşılaşılan sorunlar, yeni açılacak kategoriler hakkında bilgiler verdi. Toplantıda Aydın Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü elemanları tarafından da Aydın’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
İlginizi Çekebilir