© Tarım Pusulası 2021

Tarım Müdürlüğünden Fidan Dağıtımı

KARABÜK GIDA TARIM VE HAYCANCILIK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN DAĞITIMINI YAPTIĞI DEVLET DESTEKLİ FİDANLARIN DAĞITIMINA BAŞLANDI.

Karabük Gıda Tarım ve Haycancılık İl Müdürlüğü’nün dağıtımını yaptığı devlet destekli fidanların dağıtımına başlandı.
Safranbolu Kuzyaka Köyü Köseler Mahallesi Muhtarı Şeref Yavuz tarafından 1 dekarlık arazi üzerine dikimi yapılacak olan 175 adet üzüm bağı Vali Orhan Alimoğlu’nun da katıldığı programla dikildi.
Kuzyaka Köyü Köseler Mahallesinde gerçekleştirilen programa, Vali Orhan Alimoğlu ile birlikte Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ali Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Çevre ve Orman Bakanlığı Karabük Şube Müdürü Ahmet Işık, İş Adamı Şefik Dizdar, Kuzyaka Köseler Mahallesi Muhtarı Şeref Yavuz, çevre köy muhtarları ve köylüler katıldı.
Programda Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık tarafından bağ üzümü fidanlarının dikimi ile ilgili katılımcılara bilgiler verildi. Bilgilendirmeden sonra ilk fidanı diken ve kendi fidanlarımızı üretmek için neler yapılabileceğinin araştırılması talimatını veren Vali Orhan Alimoğlu, “Bizler bu tarım işine uzun zamandır haksızlık yaptık sanayi ve turizm de lazım ama insanın birinci ihtiyacı yiyecek ve giyecektir. Bunların ikisi de topraktan olur topraktan kaçtığımız zaman başkasına muhtaç oluruz. Dünya’da bedava bir şey yok, başkasından aldığın zaman parasını da ödeyeceksin. Bizim memleketimiz tarıma oldukça müsait çöl değil, dağ değil kendimize fazlasıyla yetecek ürünleri yetiştirmek için her şey mevcut. Yeniden bu tarım konusuna eğilmemiz lazım, kaldı ki Devletimiz, Hükümetimiz, Tarım Bakanlığımız ve İl Özel İdaremizin büyük teşvikleri var. Şehirdeki işlerinde kendine göre zorlukları var, köydeki işlerinde kendine göre zorlukları var ama bedava hiçbir şey yok. Biraz terleyerek temiz işleri çoğaltmamız lazım. Bizim memleketimizin birçok bölgesinde her çeşit sebze meyve yetişir. Tarımla uğraşmayı bırakırsak olmaz sonradan ne yapacağımızı şaşırırız. O yüzden tarımın kıymetini yeniden bilmemiz gerekiyor. Ayrıca bu tarım ve ziraat işi en güzel spordur. İnsan hiçbir şey yapmayıp ağaçların arasında dolaşsa da en güzel sporu yapmış olur. O bakımdan tarımı geliştirelim, hepimiz üstünde duralım her türlü imkânları kullanalım. Turistik tesis yaptın, yiyecek lazım bunu bir yerden temin edeceksin mahallinden temin edemezsek dışarıdan alacağız. Muhtarımızı tebrik ediyorum, bugün buraya milletimize teşvik olması amacıyla böyle bir program organize ettik. Köylerimizin kıymetini bilelim, kaldı ki artık köylerimizde mahrumiyet yok. Yollarımız asfalt, evlerde içme suyu tamam, elektrikte sıkıntı yok, her evde televizyon var, talebe varsa her yerde mektep var, doktor var yani insan ihtiyacının olabileceği her şey var. Bir tek mesele terlemekten kaçmamamız lazım. İnsan çalışarak terlemezse zaten kara kara düşünürken yine terliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Orhan Alimoğlu tarafından bağ çubuğu dikilmesinin ardından çevre köy muhtarlarına ve köylülere meyve fidanı dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER