© Tarım Pusulası 2021

Tarım Kredi’den Ürün Alımında Büyük Hedef

Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Kurumumuzun varlık sebebi olan ortaklarımızın memnuniyetini sağlamak bizim öncelikli hedefimiz, 2016 yılında ortak ürünlerini değerlendirme kapsamında 60 bin ton ürün alımı yapmayı hedefliyoruz.”diyerek; 2016 yılında ortak memnuniyeti için daha fazla çalışacaklarını kaydetti.

Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının yetiştirdikleri ürünlerin bütün girdilerini kaliteli, zamanında ve en uygun fiyata tedarik etmek için çalıştıklarını belirterek kurumun varlık sebebinin ortaklarının her türlü ihtiyacını karşılayarak memnuniyetlerini ön planda tutmak olduğuna vurgu yaptı.

Altın; “Ortaklarımızın ve diğer çiftçilerimizin yetiştirdikleri ürünlerin pazarlanma aşamasında ürünlerinin değerinde satılması için Bölge Birliğimizin imkanları sonuna kadar kullanılmaktadır. Bölge Birliğimiz iştiraklerimizin hammadde ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile her yıl belli ürün kalemleri başta olmak üzere ortaklarımızın yetiştirdiği ürünleri kendi bünyesinde almakta, kendi bünyesinde alım imkanı bulunmayan ürünlerde ise yeni pazarlar bulmak için yoğun uğraşlar vermektedir.” dedi.

Bölge Müdürü Altın, Balıkesir Bölge Birliği olarak ortak ürünleri değerlendirme kapsamında arpa, ayçiçeği, yaş meyve ve sebze, silajlık mısır, dane mısır, zeytin, yonca, yulaf kalemlerinde 2014 yılında 45 bin, 2015 yılında da 49 bin ton ürün alımı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin ortak ürünlerini değerlendirmesi kapsamında hem üreticinin korunduğunu hem de üreticinin piyasada ortada kalmadığını kaydeden Altın, “Bölge Birliği olarak 2016 yılı için alımı yapılabilecek ortak ürünleri ile ilgili olarak saha çalışmaları sonucunda elde ettiğimiz verilerle,  alımını planladığımız ortak ürünü 2016 yılı için toplamda 60 bin ton olarak hedeflenmiştir.” şeklinde bilgi verdi.

Bölge Birliği’nin ilk olarak 2010 yılında Migros ile yapılan sözleşme ile yaş sebze ve meyve almaya başladığını ve bu alımların artarak sürdüğünü belirten Altın; “Gürsu kooperatifi ile başlanılan yaş sebze ve meyve alımı diğer kooperatiflerimizin özverili çalışmaları ile 2015 yılı sonu itibari ile 3 bin ton gibi ciddi bir rakama ulaşmıştır. Ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında yapılan alımlar ve bulunan yeni pazarlara ek olarak bu yıl içerisinde sanayi için yetiştirilen ürünlere pazar bulmaya yönelik çalışmalarımız da başladı. Ortaklarımızın ve yöredeki çiftçilerin kooperatiflerimizden yoğun bir şekilde talepte bulunduğu bu işle ilgili saha çalışmaları yapılırken, görüşmelerin yapıldığı uluslararası firmalarla da anlaşma yapma boyutuna gelindi. Önümüzdeki günlerde firma ve kooperatiflerimiz arasında deneme alımlarına başlamayı planlıyoruz.” sözlerini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER