© Tarım Pusulası 2021

Süt Sığırcılığı Yetiştiricisi Kursu Açıldı

Süt Sığırcılığı Yetiştiriciliğinin 23. Kursu Çaybükü Köyünde açıldı.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık ​İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Milli Eğitim/Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen kurslarından 23 üncüsünü Çaybükü köyünde açıldı..

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü V. Veteriner Hekim  Emine SANCAR'ın eğitici olarak katıldığı "Süt Sığırcılığı Yetiştiricisi" kursunda 25 kadın çiftçi eğitim görecek.

11 gün sürecek olan Kursta; "süt sığırlarında bakım ve besleme", "sığır barınakları", "sağım teknikleri", "süt verimini etkileyen faktörler", "damızlık seçimi" , "hayvan hastalıkları ve korunma yöntemleri" gibi konular anlatılacaktır.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulseter BAYRAM, İl Müdür Yardımcısı Sadık KELEZ'le birlikte Çaybükü köyünde açılan Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursumuzu ziyarette bulundu.

Çaybükü Köyü Muhtarı Muammer GÜNEŞ ve köy imamının da eşlik ettiği ziyarette İl Müdürü kursiyerlerle kısa bir sohbet etti. Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü sohbette kursun hayırlı ve verimli olmasını dileyerek, kursta, kursiyerlerin öğrendiklerini uygulamaya geçirerek hayvancılıkta verimin ve kalitenin artırılabileceğini ve böylece tarımsal gelişmeler,  ekonomiye katkı sağlanacağını, bunun için ahır standartlarına, hijyen ve bakıma hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirterek ve İlimizde kurslarımızın devam edeceğini söyleyerek ilgilerinden dolayı kursiyerlere ve köy muhtarlığına teşekkür etti.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER