Sürü Yönetimi Elemanı Benim ve Ceviz Yetiştiriciliği Kursları Başladı
Tarım’Sürü Yönetimi Elemanı Benim’ ve ‘Ceviz Yetiştiriciliği’ kursları Kaman İlçesinde başladı
Kaman Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan törenle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İŞKUR ‘un işbirliği ile Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan çiftçilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce uygulanması kabul edilmiş olan ‘’Ceviz Yetiştiriciliği’’ kursu ve ‘’Sürü Yönetimi Elemanı Benim’’ kursları başladı.
Kaman Kaymakamı Hakan ŞEN, İl Müdürü Kenan ŞAHİN ve Kaman İlçe Müdürü Ömer SEVİM’ in katılımı ile gerçekleşen açılışta; Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan ŞAHİN “ İlimiz 179.983 adet büyükbaş ve 341.704 adet küçükbaş hayvanla Bölgemizde hayvancılığın markası durumuna gelmiştir. Açtığımız kurs ile; sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımı yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme ve meraları en etkin biçimde kullana bilme yeteneği kazandırmaktır. Ayrıca sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilerin, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde sürü yönetimi ile ilgili faaliyetlerini, Milli Eğitim Bakanlığı modüler eğitim programı çerçevesinde kazandıkları bilgilerin ışığı altında, daha bilinçli bir şekilde yürütmelerini sağlamak, kırsal alanda sürü yönetimi elemanlığını daha cazibeli bir meslek haline getirmek amaçlanmaktadır. 16 Kasım 2015- 04 Aralık 2015 tarihleri arasında devam edecek olan bu kursumuzu İl Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Cem ODABAŞI ve Kaman İlçe Müdürlüğümüzde görevli Veteriner Hekim Emre KORKMAZ öğretimin de 40 saati teorik eğitim Kaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda, 80 saati uygulamalı eğitim Boztepe Malya Tarım İşletmeleri tesislerinde vereceklerdir. Kurs sonunda, sürü yönetimi elemanı veya sürü yönetimi elemanı olmaya aday çiftçilerin aldığı eğitimlerin karşılığında mesleki geçerliliği olan sertifika verilecek ve çeşitli program ve projelerden yararlanmada öncelikli olması sağlanacaktır. Bakanlığımızca 300 anaç koyunu bulunan sertifikalı çobanlara veya sertifikalı çoban çalıştıran işletme sahiplerine 5.000 TL destek verilmektedir.
Ceviz Yetiştiriciliği kursuna katılan çiftçilerimize de Üretim Teknikleri, Ekim Dikim, Ceviz Bahçelerinde Uygulanan Kültürel İşlemeler, Ceviz Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele konusunda bilgilendirileceklerdir. Çiftçilerimizin Milli Eğitim Bakanlığı modüler eğitim programı çerçevesinde kazandıkları bilgilerin ışığı altında, daha bilinçli bir şekilde ceviz yetiştiriciliği konusunda kendilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. 16 Kasım 2015- 16 Aralık 2015 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisi Salih ER ve Kaman İlçe Müdürlüğümüzde görevli Ziraat Mühendisleri; Behzet BULANIK, Serdar KORKMAZ ve Derya DURAN GÖKALP öğretiminde teorik eğitim Kaman Kaymakamlığı Toplantı salonunda, uygulamalı eğitim Tarım Meslek Lisesi uygulama bahçesinde olacak şekilde verilecektir ” dedi.
Kaman Kaymakamı Sayın Hakan ŞEN bu kursların bilinçli ve kalifiye eleman yetiştirilmesi yönünden önemine değinerek kursların açılmasında ve eğitimlerdeki emeklerinden dolayı kurumumuza teşekkür ederek kursiyerlere başarılar diledi ve İl Müdürü Kenan ŞAHİN’ e Kaman Kaymakamlığı olarak Kaman cevizinin daha iyi tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla özel olarak paketlenen Kaman Cevizi takdim etti.
İlginizi Çekebilir