Sultanhisar'da çilek üretimi
TarımSultanhisar Ziraat Odası Başkanı Tarhan: "İlçemizde üretilen çileğin yüzde 80'i iyi tarıma tabi durumda ve dikimden hasada kadar kontrollü tarım uygulanıyor"
Sultanhisar'da bu yıl 60 bin ton çilek üretimi hedefleniyor.
Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, yaptığı açıklamada, Aydın'daki 14 bin dekar çilek üretim alanının 11 bininin ilçelerinde bulunduğunu belirtti.
Üretimini yaptıkları çileklerin laboratuvar analizlerinin düzenli bir şekilde yapıldığını, sağlık ve kaliteden ödün verilmediğini ifade eden Tarhan, "İlçemizde üretilen çileğin yüzde 80'i iyi tarıma tabi durumda ve dikimden hasada kadar kontrollü tarım uygulanıyor. Son 15 yıldır ihraç edilen hiçbir çileğimizde hormon kalıntısına rastlanmamış olup ihracattan dönen ürünümüz olmadı. Sultanhisar'da bu yıl 60 bin ton çilek üretimi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.
Sultanhisar'da üretilen çileğin başta Rusya olmak üzere, Romanya, Ukrayna ve Sırbistan'a ihraç edildiğini belirten Tarhan, il ihracatındaki paylarının yüzde 60 olduğunu kaydetti.
- "Hedefimiz dünya birincisi olmak"
Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya da çileğin pazar payını arttırmak ve tanıtımını yaygınlaştırmak için tanıtım kitapçıkları hazırladıklarını kaydetti.
İspanya ve Hollanda'dan anaç fidanlar getirerek çilek üretiminde kaliteyi arttırmak adına farklı cinslere yöneldiklerini ifade eden Yıldırımkaya, çilek üretiminde her geçen gün rekoltelerini artırdıklarını, geçen yıl bölgelerinde açılan meyve suyu fabrikasının, çilek üretimine faydası olacağını düşündüklerini aktardı.
Yıldırımkaya, "Sultanhisar olarak çilek üretiminde hedefimiz dünya birincisi olmak" dedi.
İlginizi Çekebilir