© Tarım Pusulası 2021

Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hububat Üreticilere Müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; "Değerli arkadaşlarım. Sözlerimi tarım sektörüyle ilgili bir müjde ile bitirmek istiyorum. Diğer her şey bir yana tarımı daha doğrusu gıda güvenliğini bir yana koymak gerekir. Öyle dönemler olur ki ne kadar çok paranız diğer alanlarda ne kadar çok üretimimiz olursa olsun insanlarımızı doyuracak gıdanız yoksa hiç birisi işe yaramaz.

Daha açık bir ifadeyle gerçek bağımsızlığın yolu gıda güvenliğinden geçiyor. Bunun için tarım sektörüne ayrı bir önem verdik. Yaptığımız barajlarla, sulama tesisleri ile tohum ve gübre destek politikalarıyla gıda güvenliğimizi sağlamaya çalıştık. Böylece ülkemizi tarımsal hasıla bakımından Avrupa'da ilk sıraya, dünyada yedinci sıraya taşıdık. 

Tarımla uğraşanların toprağına ve üretimine sahip çıkması için gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Malum mevsim itibarı ile çiftçimiz toprağını sürdü. Tohumunu attı. Alın terini akıttı ve hasat dönemi için hazırlanmaya başladı. Elhamdülillah yağış bakımından bereketli bir yıl geçiriyoruz. Mevcut durum tarımda üretimin en az geçen yıl seviyesinde olacağını gösteriyor.

Hububat alım fiyatını hasat dönemi başlamadan açıklayarak üreticimizin emeğine göz diken fırsatçıların önüne geçiyoruz. Şimdi ise bu yılın hububat alım fiyatlarını sizlerle ve ekranların başında bizi izleyen milletimizle paylaşmak istiyorum.

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından geçen yıl ton başına 1050 liradan alınan sert ekmeklik buğdayın fiyatı bu yıl %29 artışla ton aşına 1350 lira olmuştur. Kaliteli buğdayın ise %4 primli olarak alınacak ve böylece ton başına fiyat 1400 lirayı geçecektir.

Arpa alım fiyatı da %33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir.

Ayrıca çiftçi kayıt sisteminde kayıtlı üreticilerimize buğday ve arpa için 200 lira prim mazot gübre desteği ödemesi yapılacaktır. Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER