© Tarım Pusulası 2021

Sivas’ta Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitimi

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Eğitim Toplantısı’ gerçekleştirdi. Toplantıya 19 ilden çok sayıda tarım ve orman personeli katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas’ın tarım ve hayvancılıkta Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Yıldız, “İlimiz ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı, nüfusumuzun %65’e yakını geçimini tarım ve hayvancılıktan elde ediyor. 780 bin hektarlık işlenen tarım arazisi, 830 bin hektarlık mera varlığı, yaklaşık 400 bin büyükbaş ve 1 Milyon küçükbaş ile Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta önemli bir konuma sahibiz.” dedi.

Yıldız, bakanlığın düzenlediği eğitim toplantısının hayvan sağlığı ve güvenli gıda konusunda çalışan personelin bilgi ve becerilerini artırmak için faydalı olacağını ifade etti. Yıldız, “Elimizden geldiği kadar çalışıyoruz, yükümüz çok ağır, Veteriner Hekim arkadaşlarımız çok soğuk havalarda çalışıyorlar. Güvenli gıdayı tüketiciye ulaştırma gibi bir sorumluluğumuz var ve bunun sorumluluğunun farkındayız. Eğitim toplantısının gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayan personellere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Hüseyin Eş de eğitimin amacının hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede güncel bilgileri paylaşmak olduğunu söyledi. Eş, “Eğitime çeşitli İllerden katılımcılar geldi, önemli olan burada aldığınız eğitimleri çalışma arkadaşlarınızla paylaşmanız olacaktır. Bir şeyler öğrenmek isteyen çalışma arkadaşlarımıza gerekli bilgileri aktarmak bizlere ve sizlere düşüyor.” dedi.

Eş, Veteriner Hekimlerin hayvan sağlığını korumak için zor şartlarda çalıştıklarını vurgulayarak, “Konu hayvan sağlığı olunca Veteriner Hekimlerimiz sabah erken saatlerde hayvan meraya çıkmadan aşıya gider, öğlen varsa kesime karkas kontrolüne gider, ithal hayvan durumu varsa oraya, dönüşte en son araçların yıkamasını yapar. Şikayet etmiyoruz bizlerde bu Ülkenin hayvan sağlığını korumaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince Veteriner Hekimlerimizin şartlarını iyileştirmek için çaba sarf ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Eş, eğitimin hayvan sağlığı ve güvenli gıda konusunda farkındalık yaratmasını temenni ederek, katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Toplantıda Veteriner Hekimler Hüseyin Çalık, Barış Basat ve Yener Şekercan tarafından hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadelede güncel uygulamalar ve yöntemler hakkında sunumlar yapıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER