Sivas Tarımı Üçlü Protokolle Büyüyücek
TarımSivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Üçlü İş Birliği Protokolü İmzalandı
Sivas il Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Üçlü İş Birliği Protokolü İmzalama Töreni; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan BUYRUK, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin BOZKUŞ, Sivas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan ASLAN, Oran Genel Sekreteri Kamil TAŞCI, Yrd. Doç. Nazmi OTLU, Yrd. Doç. Önder GURSOY, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İrfan YOKUŞ' un katılımı ile gerçekleşti.
Törende konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ertan BUYRUK; ''Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Ortadoğu Kalkınma Ajansı üçlü işbirliği arasında yapılacak protokolü imzalamak için bir araya geldik.
Yapılacak bu proje ile verimsiz arazilerin tespit edilmesi, hayvancılık üzerine yapılan işletmelerin belirlenmesi ve aynı zamanda kullanılmayan tarımsal arazilerin tespit edilmesi hususunda uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemiyle bunların belirlenmesi adına güzel bir proje yapılacağına inanıyoruz bu konuda Önder GÜRSOY hocamıza çok teşekkür ediyorum ve desteklerinden dolayı işbirliğinde beraber hareket ettiğimiz için Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Kamil TAŞÇI ve Sivas İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İhsan ASLAN' a teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.
Sivas İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan ASLAN ise yaptığı konuşmada; "Bu protokol kapsamında yapılmış olan çalışmanın Türkiye'deki ilk çalışmalardan bir tanesi olduğunu belirtmek isterim. Özellikle Coğrafi Bilgi Sistemlerinin tarımsal altyapının hazırlanmasında kullanılması Türkiye'de bir ilk, ilimize ve Türkiye'mize faydalı olmasını diliyorum. Desteklerinden dolayı orta Anadolu Kalınma Ajansına, işbirliğinden dolayı da üniversitemize çok teşekkür ediyoruz." dedi.
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil TAŞÇI yaptığı konuşmada; "Ben göreve Eylül başı itibari ile atandım, Sivas ve Yozgat bizim önceliğimiz bundan sonra. Çünkü Sivas ve Yozgat gerçekten de tarım bakımından kırsal kalkınma adına ciddi gelecek vadeden illerimiz, ileriki projelere ilk adım olması açısından bizim önemli gördüğümüz bir proje herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Protokol kapsamında TR72 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı'nın Rekabet edilebilirlik ekseni, geleneksel sektörlerin geliştirilmesi önceliğiyle ilgili olarak ilimizde bulunan tarım arazilerinin teknik ve ekonomik şekilde kullanılması, korunması, tarım dışı kullanımlar için alternatif alanların belirlenmesi, mevcut arazi kullanımının ortaya konulması ve tarıma elverişli olmayan arazilerin değerlendirme şeklinin belirlenmesinin yanı sıra hayvansal işletmelerin etkin kontrolü ve yönetiminin sağlanması için uzaktan algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinin entegre kullanımının sağlanması amaçlanmaktadır.
İlginizi Çekebilir