© Tarım Pusulası 2021

Sarıfakıoğulları: Yaylalarda, Meralarda Yapılan Kaçak Yapılar Yıkılır

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, “Vatandaşlarımız yaylalarda kaçak yapılaşmaya itibar etmesin. Bu hususta vatandaşımızı uyaralım. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yaylalarda, meralarda yapılan kaçak yapılar yıkılır. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bu çerçevede 500’e yakın yapıyı yıktık. Tespitlerimiz ve yıkımlarımız devam ediyor”

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, Merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının gündeminde; mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi projesinin anlatılması, uyuşturucu ile mücadele, telefon ve bilişim dolandırıcılığı olaylarına karşı alınacak önlemler, öğrenci taşıma servislerinin kontrolü, motosikletli sürücülerin kask kullanımı gibi konular yer aldı.

“FINDIK İŞÇİLERİNİN KİMLİK BİLGİLERİNİ İLGİLİ YERLERE BİLDİRİNİZ”

Fındık hasadı sezonunun başlaması nedeniyle Giresun'a giden fındık işçilerinin kimlik bilgilerinin ilgili mercilere bildirilmesiyle ilgili muhtarları uyaran Vali Sarıfakıoğulları, “Fındık toplama sezonu önümüzdeki hafta başlıyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bol kazançlı bereketli olmasını diliyorum.  Fındık hasadı döneminde yaklaşık 5 bin geçici tarım işçisinin ilimize geleceğini tahmin ediyorum. Geçtiğimiz yılda bu kadardı. Bunların yaklaşık 1/5’i geçici barınma yerlerinde ikamet etmişti. Sizden ricamız çiftçilerimizi uyararak gelecek işçilerin kimlik bilgilerini ilgili yerlere bildirmelerini sağlamanız. Hırlı, hırsız, teröre meyilli, uyuşturucu taciri de gelebilir. Bu sebeple bizim kimin gelip kimin gelmediğini bilmemiz gerekir. Onu da sizler bize bildirmelisiniz. Bu konuda kolluk birimlerimizle yine istişareli bir biçimde çalışacağız” uyarısında bulundu.

“YAYLALARDA, MERALARDA YAPILAN KAÇAK YAPILAR YIKILIR”

Yaylaların temizliği, kaçak yapılaşma ve bilinçsiz silah kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Vali Sarıfakıoğulları, “Bir konuda yaylalarımızın temizliği konusu. Herkes birbirini uyaracak böylelikle yaylalarımızı temiz tutacağız. Bu konuda bir hassasiyet geliştirelim. Çocuklarımıza bu konuda eğitim veriyoruz. Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYP) kapsamında çalışan işçilerimizi görevlendiriyoruz.  Çeşme başları alkol tüketilecek yerler değil. Bununla ilgili olarak Valilik Kararı da aldık. Çeşme başında alkol kullananlara Kabahatler Kanunu’na göre cezai müeyyide uyguluyoruz. Hafta sonu özellikle jandarmamız, emniyetimiz kendi görev çevresinde ilgili alanları tarıyorlar ve bu konuda bu kuralı ihlal edenlere gerekli cezai müeyyideyi uyguluyorlar.

Vatandaşlarımız yaylalarda kaçak yapılaşmaya itibar etmesin. Bu hususta vatandaşımızı uyaralım. 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yaylalarda, meralarda yapılan kaçak yapılar yıkılır. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Bu çerçevede 500’e yakın yapıyı yıktık. Tespitlerimiz ve yıkımlarımız devam ediyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER