Şap Hastalığına Karşı Tatbikatlı Eğitim
Hayvancılık12-16 Ekim 2015 tarihlerinde beş gün sürecek 'Şap Hastalığı Tam Zamanlı Saha Tatbikat ve Salgın Yönetimi Eğitimi' Konya Hilton Garden İnn otelde başladı.
Çevre illerden ilgili şube müdürleri ile Konya genelinde görev yapan Veteriner Hekimlerle ilçe müdürlerinin bilgilendirildiği eğitim toplantısına; Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Özhan Türkyılmaz ile Bakanlık temsilcileri katıldı. Basın mensupları ve ilgili kurumlardan misafirlerin de hazır bulunduğu eğitim toplantısının ilk gününde protokol konuşmaları ve sunumlar yapıldı.
Kürsüye ilk gelen İl Müdürü Seyfettin Baydar; ''İlimizin bu tür büyük çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tarih boyunca bu şehrin misafirperverliğiyle ün yapmış bir kültür merkezi olduğunu söyledikten sonra; "Şap hem hayvan sağlığını, hem de hayvansal ürünleri olumsuz etkileyen ve çok ağır ekonomik kayıplara sebep olan önemli bir hastalıktır. Bu amansız hastalıkla canla başla mücadele eden bakanlığımız ve teşkilatımızın mücadele azmi, gayreti ve elde ettiği başarı takdire şayandır. Şap Hastalığıyla tam zamanlı tatbikat eğitiminin, hayvancılığın başkenti ilimizde yapılmasını önemsiyoruz. Bitkisel ve hayvansal üretimiyle, tarım ve sanayi entegrasyonuyla, sektörel gelişimiyle çok hızlı büyüyen bir devdir Konya. Gıdanın temelini oluşturan un, şeker ve yağın üretimi, ayrıca et süt ve yumurta üretimiyle ülkenin bir numarasıyız biz. Bu muazzam organizmanın gelişimini sürdürmesi halinde inanıyorum Türkiye hiçbir zaman aç kalmaz. Bu alanlara dokunuşumuz, gayretimiz bizi bu noktalara taşımıştır. Eğitimin ülkemize, üreticimize hayırlı sonuçlar getirmesi dileğiyle saygılar sunuyorum" dedi.
Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr Özhan Türkyılmaz da yaptığı konuşmada; ''Acil eylem planı kapsamında yapılan bu eğitimin çok önemli olduğunu söyleyerek Şap Hastalığının ülkemizdeki tarihi seyrini anlattı. Şuan 102 ülkede seyreden bu hastalıkla mücadelenin 70'li yıllarda Şap Enstitüsüyle hız kazandığını, hastalıktan arî bölgelerimizi genişleterek tüm Türkiye'de bu başarıyı elde etmek için yoğun çaba sarf ettiklerini, sınır tanımayan bu hastalığı tam olarak kontrol altına alıp eradike edebilir isek işte o zaman hedefe varmış olacağız'' dedi.
Protokol konuşmalarının ardından sunumlara geçilerek, çalışma gurupları oluşturulup eğitime başlandı. Eğitimin üçüncü günü 14 Ekim 2015 tarihinde Meram'a bağlı Karaağaç Mahallesinde yapılacak tatbikatlı eğitimler 16 Ekim 2015 tarihinde tamamlanacak.
İlginizi Çekebilir