© Tarım Pusulası 2021

Samsun'da Tarımsal Yatırımlara Hibe Desteği: 13 Yatırımcı Projesi Kabul Edildi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Destekleri Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Projeleri kapsamında 13 yatırımcının projesinin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kabul edildiğini duyurdu. Bu kapsamda, projelerini tamamlayan yatırımcılarla İl Müdürlüğü arasında hibe sözleşmeleri imzalanmaya devam ediyor.

Samsun'da su ürünleri sektöründe yatırım yapmak isteyen Kuzey Su Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bakanlık tarafından %50 hibe desteği programına dahil edilerek, hibe sözleşmesini İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile karşılıklı olarak imzaladı.

İmza töreninde konuşan İl Müdürü Sağlam, Samsun’un su ürünleri sektöründe Türkiye genelinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Özellikle Türk Somonu üretiminde bölgenin bir dünya markası haline geldiğini belirten Sağlam, "Bu sektörün sanayi altyapısının güçlendirilmesi gerekiyor. Kuzey Su Ürünleri’nin tesisinde gerçekleştirilecek teknoloji yenileme ve modernizasyon projesi hem ilimize hem de ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Sağlam, projelerin kabulü ve verilen destekler için Tarım ve Orman Bakanlığı'na teşekkür ederek, "İmzalanan hibe sözleşmelerinin, ülkemiz, bölgemiz ve ilimizin tarımsal sanayisine, yatırımcılarımıza ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER