© Tarım Pusulası 2021

Samsun’da AB Ortak Tarım Politikası İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği'nin (AB) Ortak Tarım Politikası (OTP) çerçevesinde düzenlenen Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Komite Toplantısı, 21 Eylül 2024 tarihinde Samsun Anemon Otel'de gerçekleştirildi. Toplantı, Samsun Valiliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Avrupa Birliği Yapısal Uyum ve Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yapıldı.

Samsun merkezli olarak Amasya ve Tokat illerinin de dahil olduğu toplantıya, Samsun Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Amasya Vali Yardımcısı Dr. Atıf Çiçekli, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, Tokat İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ümit Ok, TKDK İl Koordinatörleri, üniversitelerden akademisyenler ve çeşitli kamu kurumlarının yanı sıra çiftçi örgütleri, özel sektör temsilcileri ile toplamda 60 kişi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, AB Ortak Tarım Politikası’nın uzun vadeli gıda güvenliği için sürdürülebilir ve rekabetçi bir tarım sektörü oluşturmayı hedeflediğini vurguladı. Sağlam, "Bu politika ile tarımsal desteklerin adil bir şekilde dağıtılması ve yeni nesil çiftçilerin geleceğinin güvence altına alınması amaçlanıyor" dedi. Ayrıca, OTP kapsamında Samsun, Amasya ve Tokat illerinin birlikte hareket edeceğini belirten Sağlam, bölgenin hak ettiği yatırımları alması için çalışacaklarını ifade etti.

Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Yusuf Özbey ise OTP Programı’nın, IPARD Programı'nı da içine alacak şekilde geniş bir ağ oluşturduğunu söyledi. Özellikle kırsal ekonominin kalkındırılması ve yerel potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yürütüldüğünü belirten Özbey, Samsun'daki Yerel Eylem Gruplarına bugüne kadar yaklaşık 40 milyon TL hibe sağlandığını açıkladı.

Program, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nden Ziraat Mühendisi Harun Sünbül’ün AB Ortak Tarım Politikaları ve LEADER programı hakkında yaptığı sunumla devam etti. Toplantı, Samsun, Amasya ve Tokat illerinden gelen katılımcıların ortak çalışmasıyla Bölgesel Yerel Kalkınma Stratejik Planı hazırlıklarıyla son buldu.

AB Ortak Tarım Politikası’nın bölgede tarımsal gelişmeye ve kırsal ekonomiye önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER