Şalvarlı Alman, Kazdağları'nda organik tohum üretiyor
Tarımürkiye'de yaşayan Alman Uterina Kılıç, Kazdağları'nda bölge kadınları gibi kıyafetler giyerek, organik tohumlar üretiyor. Almanya'da organik tarım eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gelerek çifte vatandaş olan Uterina Kılıç, Türkiye'yi organik tarım ile tanıştıran ilk araştırmacılar arasında gösteriliyor. Uzun yıllar organik tarımla ilgilenen Uterina, Türkiye'nin farklı illerinde deneme üretimleri yaptı. Kazdağları dışında istediği verimi alamayan Kılıç, Kazdağları'na geldi ve 1 yıldır Kazdağları'nın Hanlar mevkiinde AR-GE çalışmaları yürütüyor. Uterina Kılıç, Kazdağı köylülerinin giydiği kıyafetleri giyip, şehir merkezine inmeden yerli tohumları organik yöntemlerle üretmeye çalışıyor. Uterina Kılıç, "Alman'ın, ama çok uzun yıllardır Türkiye'de yaşıyorum. Organik tarım okudum. 1995'ten beri Türkiye'de organik tarımla meşgulüm. Ben Türkiye'nin değişik illerinde organik tarım yaptım. Buraya geldim. Gördüğüm en temiz bölge. Organik tarım yapmak için çok uygun bir bölge. Herşey çok sağlıklı yetişiyor. Diğer illerde organik tarım ilaçları kullanmak zorundaydım. Fakat burada hiç hastalık ve zararlı böcek görmüyorum. Herşey çok sağlıklı. Kendi tohumlarımızdan fide üretiyoruz. Dışarıdan tohum almıyoruz. Meyve ağaçlarını bile kendimiz yetiştiriyoruz" dedi.
Türkiye'de yaşayan Alman Uterina Kılıç, Kazdağları'nda bölge kadınları gibi kıyafetler giyerek, organik tohumlar üretiyor.
Almanya'da organik tarım eğitimi aldıktan sonra Türkiye'ye gelerek çifte vatandaş olan Uterina Kılıç, Türkiye'yi organik tarım ile tanıştıran ilk araştırmacılar arasında gösteriliyor. Uzun yıllar organik tarımla ilgilenen Uterina, Türkiye'nin farklı illerinde deneme üretimleri yaptı. Kazdağları dışında istediği verimi alamayan Kılıç, Kazdağları'na geldi ve 1 yıldır Kazdağları'nın Hanlar mevkiinde AR-GE çalışmaları yürütüyor. Uterina Kılıç, Kazdağı köylülerinin giydiği kıyafetleri giyip, şehir merkezine inmeden yerli tohumları organik yöntemlerle üretmeye çalışıyor.
Uterina Kılıç, "Alman'ın, ama çok uzun yıllardır Türkiye'de yaşıyorum. Organik tarım okudum. 1995'ten beri Türkiye'de organik tarımla meşgulüm. Ben Türkiye'nin değişik illerinde organik tarım yaptım. Buraya geldim. Gördüğüm en temiz bölge. Organik tarım yapmak için çok uygun bir bölge. Herşey çok sağlıklı yetişiyor. Diğer illerde organik tarım ilaçları kullanmak zorundaydım. Fakat burada hiç hastalık ve zararlı böcek görmüyorum. Herşey çok sağlıklı. Kendi tohumlarımızdan fide üretiyoruz. Dışarıdan tohum almıyoruz. Meyve ağaçlarını bile kendimiz yetiştiriyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir