© Tarım Pusulası 2021

Rus Vali: Rusya Türk Domatesi Yiyor, Biz Neden Üretemiyoruz?

0

Rusya’nın Karadeniz kıyısı Krasnodar Bölge Valisi Aleksandr Tkaçev, Türk seracılık sektörünü överek benzer çalışmaların bölgelerinde de yapılmasını istedi.

Tarım sanayisi ile ilgili toplantıda konuşan Rus vali, üretimin artırılması gerektiğini kaydetti. Devletin bu konuda köylülere maddi yardım sağladığına işaret eden Tkaçev, seracılık sektörüne ağırlık verilmesini istedi. Rus vali, “Hemen yanıbaşımızdaki Türkiye seracılık işini yapabiliyor. Tüm Rusya ve Avrupa halen Türk domatesi yiyor. Biz çok eleştiri yapabiliriz, ama Türkiye seracılıkla uğraşıyor. Vilayetimiz büyük, ucu bucağı yok. Ama örneğin bir bölgemizde sera hiç yokken, diğer bölgemiz Kurganinski’de sera sayısı fazla. Destek ve şartlar aynı. Ama birileri gece gündüz çalışıyor demek.” eleştirisinde bulundu.

Tkaçev, 24 Eylül 2013’de de tarım sektöründe Türklerin çalışkanlığını övmüştü. Tkaçev, bölgede sebze ürünlerinin yüzde 80’inin ithal olduğuna anlam veremediğini belirterek, “Sadece tahıl ürünlerini yetiştirmek doğru olmaz. Bugün sebze üretimi önceliğimiz olmalı. Bir kaç ay önce özel olarak Türkiye’yi ziyaret ettik. Orda hiç bir yardım ödeneği yok. Türkiye en zengin ülke değil, ama onlar Çinliler gibi yorulmadan çalışıyor. Bu onların ayakta kalma yöntemi. Türkiye’de güneşin dışında bir şey yok, fakat onların teknolojileri yüksek kalitede. Onlar da ürünlerini dünyanın her yerine satıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER