QNB Finansbank’ın Çiftçilere Tarımsal Okuryazarlık Eğitimlerinde İkinci Dönem
TarımQNB Finansbank ve EFSE’nin Tarımsal Okuryazarlık Sosyal Sorumluluk Projesi’nde ikinci dönem başladı. Çiftçilerin gelir-giderini doğru yönetebilmesi ve kazançlarını büyütebilmesi amacıyla başlayan proje kapsamında 10 farklı ilde eğitimler verilecek.
QNB Finansbank’ın Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ve Frankfurt Okulu ile işbirliği ile sürdürdüğü Tarımsal Okuryazarlık Sosyal Sorumluluk Projesi’nde ikinci dönem başlıyor. Proje kapsamında Ağustos-Aralık ayları arasında yaklaşık 10 ayrı ilde çiftçilerle yapılacak toplantılarda Frankfurt Okulu eğitmenleri tarafından finansal bilgilerin yanı sıra sulama teknolojileri, kuraklık riski, hayvancılık gibi tarım başlıklarında da eğitim yapılacak.
İlk eğitim ile 23 Ağustos’ta Konya-Ereğli de çiftçilerle buluşma gerçekleşecek. Yıl sonuna yaklaşık 10 il/ilçede buluşmalar devam edecek.
Geçen yıl Konya, Manisa, Adapazarı, Ankara, Denizli, Aydın ve Balıkesir’de Tarımsal Okuryazarlık eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Onur Özkan, Tarım Bankacılığı’ndaki hedefleri doğrultusunda çiftçilerin danışmanlık ihtiyaçlarına da yanıt verdiklerini belirtti. Özkan “Ekonominin en önemli kilometretaşlarından çiftçilerimizin hesaplarını daha iyi yapması ve kazancını artırması için var gücümüzle destek olmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl da olduğu gibi EFSE işbirliğinde ve alanının en iyisi olan Frankfurt Okulu’nun eğitim desteği ile Tarımsal İşletme Dersleri ile çiftçilerimizle buluşacağız” dedi.
Programda neler var?
Frankfurt Okulu eğitmenleri tarafından hazırlanan ve verilen eğitimlerde, çiftçinin finansman ihtiyacını hangi kriterlere göre belirleyeceği, finans kaynağına nasıl ulaşabileceği, kaynak kullanırken ya da bankalarla işbirliği yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği, nasıl tasarruf yapabileceği ve olası kriz döneminde finansal olarak nasıl hareket etmesi gerektiği anlatılıyor.
Eğitimde uzmanlar çiftçiler için şu soruların cevabını veriyor:
- Tarımsal gelir ve giderlerimizi nasıl kontrol altına alabiliriz?
- Gelir gider hesabı yapmanın faydaları nelerdir?
- Günümüzde çiftçilerimiz nasıl finansal kontrol yapıyorlar? Yaptıkları hatalar neler? Nasıl düzeltebilirler?
- Yıllık bütçe nasıl yapılır?
- Bütçeye esas gelir ve giderlerimiz nelerdir?
- Girdi temin ederken nelere dikkat etmeliyiz?
- Girdi maliyetlerini düşürmek için alacağımız önlemler nelerdir?
- Finansal ihtiyacımızı nasıl belirleriz? Hangi kaynaklardan sağlayabiliriz?
- Faiz hesabı nasıl yapılır? Kredi alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
- Tarımsal nakit yönetimi nedir?
- Tarımsal işletmelerde kriz yönetimi nasıl olmalıdır?
İlginizi Çekebilir