© Tarım Pusulası 2021

"Ötv Kalkmazsa Çiftçimizin Durumu Çok Zor Olacak"

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, ÖTV’nin kalktığı zaman çiftçinin rahat bir nefes alacağını söyleyerek, "ÖTV kalkmazsa çiftçimizin durumu çok zor olacak" dedi.

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, ÖTV nin kalktığı zaman çiftçinin rahat bir nefes alacağını söyleyerek, "ÖTV kalkmazsa çiftçimizin durumu çok zor olacak" dedi.

Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı, Tekirdağlı çiftçinin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen yılın sonlarına doğru yağan yağmurların, verim açısından etkili olduğunu ve çiftçinin elinde ayçiçeği ile kanolanın yoğun olduğunu söyleyen Saygı, "Ancak soğanların birazı tarlalarda kaldı. Onun haricinde karpuzda da çiftçilerimiz mağdur oldu. Geçen yıl karpuz para yapmadı. Ama ayçiçeği, buğday ve kanolalarda verim olarak çok güzel bir yıl yaşadık. Bunlarda güzel bir verim aldık. Kanolanın fiyatları bu yıl iyi gidiyor. Ama ayçiçeği fiyatları istediğimiz gibi olmadı, buğday da aynı şekilde. Buğdayda bu yıl satış ofisinin açılmamasından dolayı epey bir sıkıntı yaşadı çiftçilerimiz. Cumhuriyet tarihinde ilk defa buğday satış ofisi açılmadı" diye konuştu.

Ocak ayının ortalarına doğru Tekirdağ'da meydana gelen lodostan, seracılık yapan çiftçilerin etkilendiğini söyleyen Saygı, "Tekirdağ'da meydana gelen lodos bizi epey bir etkiledi. Uzun yıllardan beri görmediğimiz bir lodosla karşılaştık. Bu afet çok zarar verdi çiftçimize. Çiftçilerimiz bizlere ve Tarım İl Müdürlüğüne müracaat ettikten sonra bazı tespitleri yapıldı. Onun ötesinde kanolada erken ekilenlerde bir sıkıntı olmadı ama geç ekilen kanolalarda donma tehlikesi oldu" dedi.

Çiftçinin girdi fiyatları ile kazanamadığını dile getiren SAygı, "Mazot ve gübreler de maliyet getirdiği için çiftçimiz kazanamıyor. ÖTV kalktığı zaman gübre ve mazottan çiftçilerimiz bir nebze olsun nefes alacaktır. Yoksa bunlar kalkmazsa çiftçinin işi çok zor" ifadesini kullandı.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER