Organik Tarımda Bitki Besleme Eğitimi Verildi
TarımManisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü üreticilerin eğitimi ve bilgilendirilmesinin yanı sıra personel eğitimleri konusunda da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl Merkezi ve 17 İlçede görevli "Manisa'da Organik Tarımı Yaygınlaştırma" (OTAMA) çalışmaları kapsamında görev yapan personele "Organik Tarımda Bitki Besleme ve Kullanılabilecek Gübreler" konulu eğitim verildi.
İki oturumda gerçekleşen eğitim çalışmasına Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, İl Müdür Yardımcısı Metin Öztürk, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferhat Bozkaya, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İzzet Atsız ile Müdürlük personeli katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Hasan Çebi; " Organik tarım, Manisa için çok önemli bir konu. İnsan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, sürdürülebilir gıda üretimi için sentetik veya kimyasal gübre kullanmaksızın, pestisit kalıntısı bulunmayan bitkisel ve hayvansal gıdaları üretmemiz gerekmektedir. Ürettiğimiz bu ürünleri Ülkemiz pazarının yanı sıra, Avrupa organik pazarına sunmak durumundayız. Dolayısıyla bu pazarlarda yerimizi almamız için de, organik tarımda ortaya çıkan gelişmeleri takip ederek, bilgi ve birikimlerimizi artırmamız gerekmektedir. Dünyadaki yeni teknik ve teknolojilere göre üretim yapmak artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Çağa ayak uydurmaktan geri kalamayız. Bu yüzden bu konuda görevli personelimizi hizmet içi eğitime tabi tutarak hem de çiftçilerimize de gerekli eğitimler vererek organik tarımı öğretmeliyiz" dedi.
Organik tarım konusunda hizmet veren firmalar ile de ortak çalışmalar yürüttüklerini aktaran İl Müdürü Çebi; " Organik tarım konusunda kendimizi geliştirmek ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün burada firma çalışanlarıyla Müdürlüğümüz çalışanlarını bir araya getirdik. Amacımız bildiklerimizi paylaşmak, yetersiz kaldığımızı düşündüğümüz noktalarda da kendimizi geliştirmektir.
Önümüzdeki süreç içeresinde de tarımsal faaliyette bulunan kişi, kurum, üretici ve pazarlamacı gibi sektörün paydaşlarının Üniversitelerden beklentileri nelerdir konusunda bir Çalıştay gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Üniversitelerimiz ile beraber tarımsal faaliyetler anlamında iş birliği içeresinde olmayı hedefliyoruz. Özel sektör ve kamu işbirliği içinde Manisa'da organik tarımı yaygınlaştırmak ve geliştirmek için bu tür çalışmalarımızı artarak sürdüreceğiz.
Katılım sağladıkları için başta eğitimcilerimiz olmak üzere değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.
Konuşmanın sonunda sunumların yapılarak, soru cevaplara geçilmesiyle eğitim sona erdi.
İlginizi Çekebilir