Muğla Büyükşehir, Ortaca’da sel sonrası üreticiye gübre desteği verdi
TarımMuğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca’da yaşanan sel felaketinin ardından üreticilerin zarar gören seralarında bitkilerin toparlanması için gübre desteği sağladı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından üreticilerin yanında yer alarak seralarında zarar gören bitkilerin yeniden üretime kazandırılması için gübre desteği sağladı.
Yağışların hemen ardından bölgeye giden belediye ekipleri, hasar tespit çalışması yaparak üreticilerin ihtiyaçlarını belirledi. Özellikle seralarında ürün kaybı yaşayan çiftçilere, bitkilerin toparlanması ve üretimin kısa sürede yeniden başlaması amacıyla gübre dağıtımı gerçekleştirildi.
Üreticilerden teşekkür mesajı
Karaburun Mahallesi sakini Güllü Sarı, serasında yaşadığı zararı anlatarak, “Domateslerim tamamen zarar gördü. Bu destek bizim için çok önemliydi.” dedi.
Ekincik Mahallesi’nden Ekrem Ayazoğlu ise, “Mahsullerimizin yarısı gitti. Ahmet Başkanımız iyi ki var, destekleri için çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.
Ekşiliyurt Mahalle Muhtarı Meral Uysal da “Belediyemiz yağışlar sırasında hemen müdahale etti. Gübre desteği üreticimiz için adeta bir can suyu oldu.” diye konuştu.
“110 dekarlık alan zarar gördü”
Muğla Büyükşehir Belediyesi Ziraat Mühendisi Turgut Karagöz, afet sonrası yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi vererek, “Yaklaşık 110 dekarlık alanın selden zarar gördüğünü tespit ettik. Bitkilerin stres faktörlerini ortadan kaldırmak ve hastalık dayanımlarını artırmak için gübre desteği sağlıyoruz.” dedi.
Ortaca Belediyesi kalıcı çözüm için projeye başladı
Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, afet sürecinde Büyükşehir’in üreticileri yalnız bırakmadığını belirterek, “Karaburun ve Ekşiliyurt mahallelerimizde yaşanan su baskınlarının ardından Ahmet Başkanımız anında destek verdi. Ayrıca seralarımızda yaşanan su baskınlarına yönelik kalıcı bir proje hazırlıyoruz.” açıklamasını yaptı.
Aras: “Dayanışmayla yaralarımızı sarıyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı:
“Ortaca’da yaşanan selin ardından ekiplerimizi ilk andan itibaren sahaya yönlendirip zarar tespiti yaptık. Şimdi de üretimin devamı için gübre desteği sağlıyoruz. Tarımsal üretim bizim için sadece ekonomik değil, toplumsal dayanışmanın da temeli. Muğla’nın bereketli topraklarında üreticimizin emeğini korumayı sürdüreceğiz.”
İlginizi Çekebilir