Mucize meyve hurmanın faydaları
SağlıkRamazan sofralarının vazgeçilmezi hurmanın birçok faydası olduğunu biliyor musunuz? Uzmanlara göre hurmanın faydaları sayılamayacak kadar fazla. Son yıllarda yapılan araştırmalar, hurmanın kalp damar hastalıklarından ve kanserden korunmada etkin rol oynadığını gösteriyor.
Peki, hurmanın faydalarını biliyor musunuz?
Ramazan aynın gelmesiyle hurma tekrar sofralardaki yerini aldı. Tadı güzel olan ve hemen herkesi mest eden bu meyve lezzetinin yanı sıra içerdiği besin değerleriyle sağlığa da etkisini gösterdi. Bunun yanında vücudu temizlediği, kalp sağlığına koruduğunu, hafızayı güçlendirdiğini tansiyona ve diyabet gibi birçok hastalığa karşı mücadele ve tedavi ettiğini belirtti.
KALBİ KORUR
Hurma, antioksidan görevi görüyor.Damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor.Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor.
Hurma kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Çok yüksek lif içeriyor. Bu lifler düzenli olarak hurma tüketen kişilerde kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltmanın yanında kalp hastalıklarından da koruyor. Ayrıca kolon, rahim ve göğüs kanserlerinden de koruyor.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Hurma beyni ve hafızayı ciddi şekilde destekliyor. A vitamininin bir türü olan ve tüketildiğine Retinal'e dönüşen karoten içeriyor. Bunun dışında beyin hücrelerinde meydana gelen hasarların giderilmesinde ve yaşlılığa bağlı diğer hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
KEMİK ZAYIFLIĞINA İYİ GELİYOR
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder. Bilim adamları hurmanın stres ve gerginliği giderici etkisine de dikkat çekmektedirler.
Berkeley Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırmalar, sinirleri güçlendiren B6 vitamininin ve kasların çalışmasında önemli rol oynayan magnezyum mineralinin hurmada yüksek miktarda bulunduğunu ortaya koymuştur. Hurma ayrıca içerdiği magnezyum ile, böbrekler için de son derece önemlidir. Bir insan günde 2-3 tane hurma yiyerek vücudunun magnezyum ihtiyacını karşılayabilir. İçerdiği B1 vitamini ile sinir sisteminin sağlıklı olmasını kolaylaştırır.
Vücuttaki karbonhidratların enerjiye çevrilmesine, protein ve yağların vücudun diğer ihtiyaçları için kullanılmasına yardımcı olur. B2 vitaminiyle de, vücudun enerji sağlaması ve hücrelerin yenilenmesi için protein, karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur.
ENERJİYİ DEPOLAR
Oruç tutarken enerji ihtiyacı yeteri kadar karşılanamıyor. Ancak, sahurda ve iftar sonsanında tüketilecek besinler tüm gün ihtiyaç duyulan dinginliği ve enerdjiyi veriyor. İşte o besinler: Ceviz, Brokoli, Acı Biber , Tarçın , Yoğurt , Yulaf Ezmesi Ve Kepeği , Yumurta
ZORLANMADAN NASIL ORUÇ TUTARIZ?
İçinde bulunduğumuz ramazan ayında orucumuzu tutarken nelere dikkat etmeliyiz. İftarda ve sahurda neler yemeliyiz, zorluk çekmeden oruç tutmanın püf noktaları...
İlginizi Çekebilir