Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon Paneli Yapıldı
HayvancılıkÇanakkale Ticaret Borsası Salonunda "Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konulu panel gerçekleştirildi.
Çanakkale Ticaret Borsası Salonunda "Modern Arıcılık ve Yönetilebilir Polinasyon" konulu panel gerçekleştirildi.
Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün de paydaş olarak katıldığı panel, Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birliğinin koordinasyonun da yapıldı. Panelin açılışında İl Müdürü Erdem KARADAĞ, Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Başkanı Bahri YILMAZ ve Çanakkale Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Cahit İLERİ birer konuşma yaptılar. İl Müdürü Erdem KARADAĞ yaptığı konuşmada " Dünyadaki arıcılık faaliyetleri, bal ve arı ürünlerinin üretim miktarları ile ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra ülkemizdeki kovan varlığı ve bal ve diğer arı ürünleri üretimi ile ilgili karşılaştırmalı bilgiler vermiş, bal ve diğer arı ürünlerinin insan beslenmesi ve sağlığı üzerindeki önemine vurgu yapmış, ilimizde arıcılığa verilen destekler ve arıcılarımıza verilen eğitimler, bu konu ile hazırlanan projeler hakkında bilgi vermiştir. Konuşmasına devam ederek arıların bitkilerin tozlaşmasında oynadıkları role dikkat çekmiş, arıların polinasyona olan katkılarının, bal üretiminden daha önemli olduğunu söylemiştir. Konuşmasını bu paneli düzenleyen tüm paydaşlara ve katılımı sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür ederek bitirmiştir."
Daha sonra panele konularına geçilmiş; Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Devrim OSKAY; "Polinasyon ve Arı hastalık ve zararlıları" konusunda, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Zübeyde YURT; "Çanakkale'de Arıcılık ve Polinasyon", Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Merkez Birliği Başkanı Bahri YILMAZ; "Apimondia İstanbul 2017 ve Merkez Birlik Çalışmaları" hakkında, Balıkesir Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdür Yardımcısı Özgür ÇAPIN; "Tarım Kredi Kooperatiflerinin faaliyet ve destekleri", Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çanakkale İl Koordinatörlüğünden "IPARD II" ve APİMAYE Şirketi Genel Müdürü Muzaffer YILDIRIM modern arı kovanları ve diğer malzemeler konularında bilgi aktardırlar.
Son üç yılda Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce arıcılık konusunda yapılan eğitim faaliyetlerine (kurs, toplantı, panel vb.) 1.024 kişi katılmış olup, arıcılık kursları sonucunda 697 kişi sertifika almıştır. Panel sonunda katılımcılardan gelen sorular, Panelistler tarafından cevaplandırılmasıyla panel sona erdi.
İlginizi Çekebilir