© Tarım Pusulası 2021

Marmarabirlik Ar-Ge şirketi kuruyor

Başkan Asa, satışları artırmak ve ortaklara daha fazla kazanç sağlamak amacıyla Marmarabirlik bünyesinde bir Ar-Ge şirketi kurulacağını açıkladı. Asa, diğer firmalara da hizmet verecek şirketin, ülke genelinde zeytin tüketiminin artırılmasına katkı sağlayacağını söyledi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, satışları artırmak ve sürdürülebilir karlılık sağlamak amacıyla Ar-Ge faaliyetlerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Asa, "Önümüzdeki süreçte Marmarabirlik bünyesinde akredite laboratuara sahip bir Ar-Ge şirketi kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Başka Asa, dünyadaki kurumsal firmaların Ar-Ge yatırımları sayesinde büyüdüğüne işaret ederek, hızla değişen tüketici beklentilerini karşılamanın ancak Ar-Ge faaliyetleri ile mümkün olabileceğini vurguladı.

AR-GE ÇALIŞMALARI SATIŞLARA YANSIDI

Marmarabirlik'in son yıllarda tüketici alışkanlıklarını yeniden gözden geçirdiğini ifade eden Asa, "Ülke genelinde sofralık zeytin tüketimi arttıkça, tüketici tercihlerinin de değiştiğini görmekteyiz. Uzun yıllar tek tip siyah salamura zeytin üretimi yaparak faaliyet gösteren Marmarabirlik, 2010'da kurulan Ar-Ge departmanının çalışmaları neticesinde, yüzde 2,5 tuz oranına sahip gold, kuru sele ve soslu yeşil zeytin ile zeytinli çikolata gibi yeni ürünleri ürün gamına eklemiştir. Aynı zamanda bu süreçte Marmarabirlik ürün çeşitleri arasına yeşil zeytin türevleri de eklenmiştir. Bu durum, hem satışlarımıza hem de marka imajımıza olumlu katkı sağlamış; Marmarabirlik'in satış miktarı, 2015 yılında 37 bin tonlara çıkmıştır. Bu bağlamda 20 Nisan 2016'da yapılan Genel Kurul'da, Marmarabirlik bünyesinde bir Ar-Ge şirketi kurulmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

Başkan Asa, şirketin kurulması için hazırlıklara başladıklarını ve KOSGEB'in Ar-Ge konusunda verdiği destekleri araştırdıklarını belirterek, Ar-Ge şirketini KOSGEB hibe desteği ile kurmayı planladıklarını söyledi.

ZEYTİN TÜKETİMİNİ ARTIRACAK

Ar-Ge şirketinin, çocuklara ve gençlere zeytin tüketme alışkanlığı kazandırmak amacıyla çalışmalar yapacağını ve uzun vadede ülke genelindeki kişi başı zeytin tüketiminin artırılmasına da katkı sağlayacağını kaydeden Asa, kurulacak şirketin faaliyetlerini şöyle anlattı:

"Ar-Ge şirketimizde, Marmarabirlik'in ürün çeşitliliğinin artırılması, ürün raf ömrünün uzatılması, ortalama yüzde 20'lerde olan fire oranlarının minimum seviyeye çekilmesi, tuz oranının düşürülmesi ve iade oranlarının yok denecek seviyelere çekilmesi gibi konulara çözüm aranacak, bu konularda çalışmalar yürütülecektir.

ORTAKLAR İÇİN YENİ BİR KAZANÇ

Aynı zamanda kısa sürede doğru analizleri yapmak üzere akredite bir laboratuar kurulacak olup, sektörün lideri olarak laboratuarın diğer firmalara da hizmet vermesi planlanmaktadır. Laboratuarın, zeytin ve zeytinyağı analizleri konusunda ulusal ve uluslararası platformda akredite olması hedeflenmektedir. Ayrıca ortaklarımıza üretimle ilgili konularda destek verilecek, kooperatiflerimiz için çeşitli Ar-Ge projeleri hazırlanacaktır. Kısaca yeni kurulacak Ar-Ge şirketi, hem sektörün hem de Marmarabirlik'in geleceği için önemli bir kazanım olacaktır."

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER