Lely, yeni döngüsel çözümlerinin lansmanıyla gelecek vizyonunu güçlendiriyor
HayvancılıkMaassluis, 6 Ekim 2020 - Lely Future Farm Days dijital etkinliğinde Lely CEO’su André van Troost, geleceğin çiftliği vizyonunu tanıttı. 'Geleceğin Çiftliği' vizyonunun ilk tanıtımından bu yana geçen iki yıl içerisinde önemli sonuçlar elde edildi ve Lely, şimdi bu çiftliği gerçeğe dönüştürmek için yeni döngüsel inovasyonlar sunuyor.
Geleceğin çiftliği vizyonu hayvancılık merkezli bir yaklaşıma sahiptir. Tekrarlanan görevler otomatikleştirilerek süt sığırcılığı çiftçilerinin kendileri için önemli olan şeylere konsantre olmasına olanak tanır. Çiftlikler tamamen robotlaştırılmıştır ve 7/24 çalışır durumdadır. Geleceğin çiftliği, ineklerin özgürce hareket etmelerine izin verme ilkesini temel alır; böylece doğal davranabilen ineklerin refahı garanti altına alınmış olur.
Geleceğin garantisi olarak döngüsel yenilikler
Lely, süt sığırcılığı çiftçiliği için keyifli, sürdürülebilir ve kârlı bir gelecek için çalışıyor. Bununla birlikte, bu gelecek giderek artan bir baskı ile geliyor: Lely CEO’su André van Troost şunları söyledi: “Nüfusun artmaya devam ettiği, hızla değişen bir dünyada yaşıyoruz”. “2050 yılına kadar gıda talebinin %70 artması beklendiği için çiftçilere çok ihtiyacımız var. Çiftçiliğin çevre üzerindeki etkisi de giderek daha fazla inceleniyor ve düzenlemeler daha sıkı hale geliyor. Bu nedenle süt sığırcılığı çiftçileri, geleceklerini garanti altına almak için çalışma yöntemlerini değiştirmelidir.”
Değerli besinlerin yeniden kullanılması, atıkların sınırlandırılması ve zararlı madde emisyonlarının minimuma indirilmesi gibi unsurlar, süt sığırcılığı çiftçiliğine döngüselliğin dahil edilmesinin daha da detaylandırıldığı geleceğin çiftliği vizyonunun bir parçasıdır. Bu gelecekte, çiftçilik operasyonları daha da elverişli hale getirilecek ve mevcut veriler öngörücü bakım için daha akıllıca kullanılacak.
2018’de geleceğin çiftliği vizyonunun tanıtılmasının hemen ardından Lely, Lely Orbiter’i piyasaya sürmüştür. Bu benzersiz süt işleme tesisi ile süt, çiftlikte yerel olarak işlenebilir ve şişelenebilir.
Bu yılki Lely Future Farm Days sırasında ise Lely, 'Geleceğin Çiftliği' vizyonuna bağlılığını yansıtan üç çığır açıcı yeniliği gururla sundu:
Lely Sphere: Amonyak emisyonlarını %70 azaltan barınak sistemi
Lely, mineral akışlarını ayıran ve emisyonları değere dönüştüren yeni bir barınak sistemi sunuyor; Lely Sphere. Sistem gübre ve idrarı ayırır, azot emisyonlarını dönüştürür ve 3 tür değerli gübre oluşturur. Süt sığırcılığı çiftçileri bu ayrılmış gübreleri hassas gübrelemede kullanabilir. Bu, mineral döngülerini daha iyi kapatır, nitrojen emisyonlarını azaltır ve barınağın iklimini daha sağlıklı hale getirir. Test çiftliklerindeki resmi ölçümler, barınaklarda toplam amonyak emisyonlarının yaklaşık %70 oranında azaldığını göstermiştir. Emisyon sınırlayıcı bir sistem olarak Lely Sphere, kimyasal gübre yerine azotu yeniden kullanarak fark yaratır.
Lely Exos: Çayır / Mera kullanımında atılım
Lely Exos, bir çiftliğin kendi kaynaklarını mümkün olduğunca verimli kullanmasını sağlayan bir yeniliktir. Bu elektrikli araç, otları otonom olarak biçer, yükler ve barınağa dağıtır. Exos, günün 24 saati sık sık taze ot tedariği sağlar. Bu çözümle süt sığırcılığı çiftçileri, taze yem üretmek için meralarının büyük bir bölümünü kullanabilirler. Sonuç olarak, kaba yemin besin değerini daha verimli kullanır ve kendi çayırlarından daha fazla süt üretebilirler. Sistemin bir diğer artısı, daha az işçilik ve yem maliyetidir. Test çiftliklerindeki deneyimler bir süt sığırcılığı çiftliğinin, ilkbahardan sonbaharın sonlarına kadar süren büyüme mevsimi boyunca kaba yem ihtiyacının yarısını taze otla karşılayabildiğini göstermiştir. Bir litre süt başına 2 sentten fazla tasarruf sağlanmıştır.
Lely Horizon : Daha verimli çalışmak için doğru fikirleri kullanmak
Son olarak Lely, yeni bir karar destek platformu geliştirdi; Lely Horizon. Horizon uygulaması verileri analiz eder ve çiftçinin hayatını kolaylaştırmak, sürüyü daha sağlıklı ve çiftliği daha kârlı hale getirmek için görüşler ve proaktif tavsiyeler sunar. Horizon, mevcut T4C sürü yönetimi sisteminin yerini alacaktır. Lely robotlarından alınan veriler ile çiftlik tedarikçilerin ilgili verilerini bir araya getirerek, herhangi bir cihazdan herhangi bir zamanda erişilebilen faydalı bilgiler sunar. Horizon çiftçilere daha verimli çalışmalarına yardımcı olacak araçlar ve hedeflerine ulaşmaları için daha fazla kontrol sağlar.
İlginizi Çekebilir