© Tarım Pusulası 2021

Kütahya'da 55 su kaynağına 1 milyon sazan yavrusu bırakıldı

Kütahya yetiştiricilik ve avcılık açısından önemli, zengin su kaynaklarına sahiptir. Kütahya'daki gölet ve barajlara her yıl balıklandırma programı uygulanmaktadır. 2023 Yılı balıklandırma programı kapsamında; Kütahya Merkez, Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane, Tavşanlı ilçelerimize 55 su kaynağına toplamda 1.001.150 adet yavru Sazan Balığı ve 1 su kaynağına da 6.000 adet yavru Avrupa Yayını bırakılmıştır.

Son 10 yılda yaklaşık 4.307.150 (2023 dahil) adet balık iç su kaynaklarımıza kavuşturulmuştur.

Balıklandırma programında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nün ürettiği Pullu Sazan ve Avrupa Yayını kullanılmaktadır.

İç su stoklarının takviyesi, sürdürülebilir balıkçılık, ekolojinin korunması, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, amaçlanmaktadır.

Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonu ile gerçekleştirilen çalışma sonucu göletlere bırakılan yavrular mutlak suretle korunarak, en az bir kez üremelerine imkân tanınmalı, Amatör Balıkçılarımızın bu balıklara sahip çıkarak av yasaklarına uymaları boy yasağını ihlal etmemeleri, avlanma sırasında kullanılması yasak olan av araçlarını (Serpme, Tırıvırı, vs) kullanmamaya, olta sayısına, yasal avlanma dönemlerine, günlük avlanabilir balık adedine, balıkların yasal avlanma boylarına dikkat ederek "Sürdürülebilir Su Ürünleri Avcılığı"na destek olmaları gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER