© Tarım Pusulası 2021

Köyceğiz Gölüne 180 Bin Yavru Sazan Bırakıldı

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile S.S.Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin ortaklaşa çalışması sonucu 180 bin yavru sazan balığı Köyceğiz Gölüne bırakıldı.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile S.S.Dalko Dalyan Su Ürünleri Kooperatifinin ortaklaşa çalışması sonucu 180 bin yavru sazan balığı Köyceğiz Gölüne bırakıldı. Muğla İli Köyceğiz İlçesinin doğa harikası olan Köyceğiz Gölünde azalma gösteren sazan balıklarının populasyonunu arttırmak, biyoçeşitliliğine katkı sunmak, sürdürülebilirliği sağlamak  amacıyla yapılan çalışma Köyceğiz Gölünün iki noktasından gerçekleştirildi.

Köyceğiz Gölü kordonunda gerçekleşen törene Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, S.S. Dalyan Su Ürünleri Kooperatif (DALKO) Başkanı Arif Yalılı ile İlçe protokolü ve yetkililer katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Arif Yalılı "Köyceğiz ve Dalyan bölgesinde balık üretimini çoğalması bizim için önemli bir konudur. Bu sebeple İl Müdürlüğümüzün destekleriyle Köyceğiz Gölünde balıklandırma çalışması planladık ve bugün ne mutlu ki gerçekleştirdik. 180 bin balıkla buluşması Gölümüz için önemli bir rakamdır. Desteklerinden dolayı İl Müdürlüğüne teşekkür ederim" dedi.

Konuşma yapan İl Müdürü Ş. Fırat Erkal ise" Su ürünleri Muğla için önemli bir sektördür. Başarılı kooperatifimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada Antalya İli Kepez İlçesinden başarıyla balıkların gelmesi  bizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bugün buradan ve Mantık Burnundan olmak üzere iki noktadan yapılacak olan balıklandırma çalışması çevre ve sürdürülebilirlik için önemlidir" dedi. Bir Kızılderili atasözünü hatırlatarak "son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyeceğini anlayacaktır" sözünden hareketle koruma ve kullanma dengesini oluşturarak sürdürülebilirliğin sağlanmasını hedefliyoruz diyerek sözlerini tamamladı.

Törenle iki noktadan 180 bin yavru sazan balığı göle salındı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz ile tören sonrası yapılan röportajda böyle bir etkinliğe katılmak ve şahit olmaktan mutlu olduğunu ifade ederek " Muğla balıkçılık açısından zengin ve başarılı bir bölge. Köyceğiz ayrıca turizm için  önemli bir ilçemiz. Köyceğiz Gölünü ziyaret eden ve olta balıkçılığı yapan turistler için önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu da göldeki balık populasyonunun arttırılması ve devamlılığının sağlanması önemini bir kat daha arttırmaktadır. Çevre ve sürdürülebilirliğin yanı sıra üretimin artmasını arzu ediyor ve bunun için çalışıyoruz. Bakanımızın talimatları gereği üretimi arttırrarak her kesime balıkların ulaşımını ve tüketimini ucuz ve kolay yolla sağlamayı hedefliyoruz.  Bu vesileyle yapılan çalışmaları destekliyor ve önemsiyoruz. Çalışmada emeği geçen başta İl Müdürlüğüne ve  kooperatifimize bu ortak ve güzel çalışmadan dolayı teşekkür ederim" dedi.  

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER