Kırsaldaki Kadın Çiftçilerin Eğitim Projesi Başladı
TarımBursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülecek olan, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi- TARIMAŞ ve Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen "Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitimi Projesi" Karacabey İlçesi Dağkadı Mahallesinde düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı.
Törene Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan ,Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.
Proje kapsamında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından: Ekmek israfı, iyotlu tuz kullanımı, dengeli beslenme, süt ürünleri kefir, peynir, tereyağ yapımı, gıda muhafaza yöntemleri ve hijyen, hayvan barınakları hijyeni, güvenli gıda üretimi, enzim yapımı, tarım sigortaları, toprak analizi ve bitki besleme, doğal (organik) gübre yapımı, organik tarım uygulamaları, iyi tarım uygulamaları, zeytin yetiştiriciliği ve mücadele yöntemleri ile ilgili; Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından: Toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet dinamikleri, başvuru mekanizmaları ve hizmetler, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne ilişkin hizmetler ile ilgili; Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından: 2926 sayılı Kanun'a istinaden kadın sigortalılığı, 5510 sayılı Kanun'a istinaden (Ek-5) tarım sigortalılığına giriş ve bu kapsamda sigortalı olan kadın çiftçilerin sosyal güvenliği ile ilgili eğitimler verilecektir.
Eğitimler 26 hafta boyunca, haftanın ilk 4 günü, 09.30-15.30 saatleri arasında, planlanan ilçe/köylerde uygulanacak olup, eğitim yeri İlçe Müdürlükleri tarafından belirlenecektir. Eğitimler, proje ortak ve paydaşlarının il ve ilçe kuruluşlarında görevli uzman personeli tarafından verilecektir. Proje kapsamında 1.000 adet el kitapçığı ve 1.000 adet şal dağıtımı yapılacak olup 9.000 TL olan olan bütçe Bursa Büyükşehir Belediyesi- TARIM A.Ş. tarafından karşılanacaktır. Proje kapsamında kırsalda yaşayan toplam 1.000 kadının bilgilendirilmesi planlanmaktadır
"1000 Kadınımızın Bilgilendirilmesi Amaçlanmaktadır"
Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Ceylan törende yaptığı konuşmada "Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitimi projesi kapsamında planlanan 26 köyde 26 hafta boyunca kırsalda yaşayan başlangıçta 1000 kadınımızın bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Kadınlarımızın toplumsal rolleri nedeniyle çocuklarımızı yetiştirmede dolayısıyla geleceğimizin şekillenmesinde en önemli rolü üstlenen yapı taşlarıdır. İşte bizler bu proje ile Milli Tarım Projesi'nin mimarı Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in önderliğinde ve vizyonunda kadınlarımızın yenilikçi ve modern projelerde aktif rol almayı sağlamaya ve girişimcilik ruhlarını daha da geliştirmeye çalışmaktayız.
Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta emeğinin karşılığını alabilmesi için var gücümüzle el ele ve omuz omuza çalışıyoruz ve bundan sonra hiç kuşkusuz ki çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve kurumum adına "Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitim Projesi" nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi
İl Müdürü Ömer CEYLAN konuşmasının sonunda, etkinliğe destek veren kuruluşlara ve katılımcılara teşekkür etti.
Bursa Milletvekili Bennur Karaburun konuşmasında "Sayın bakanımızın özellikle kadınlar konusunda ne kadar çok destekçi olduğunu Tarım Fuarı'nda bir kere daha sizlerin sayesinde görmüş olduk. İnanıyorum ki çok daha güzel günlere gideceğiz. Protokoller imzalandı. Üretiyoruz ama ürettiğimiz şeylerin de bir yerde satılması gerekiyor; bunlarla ilgili olarak da marketlerle anlaşmalar yapıldı. Çok güzel günler bizi bekliyor. Bizlerin de elimizden geldiği kadar sizlerin arkasında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Her şey çok güzel olsun diyorum. Ya Allah bismillah diyerek derneğin kuruluşuna da hep birlikte şahit olacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.
Törende bir konuşma yapan Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç "Biz kadın ve erkek birlikte bir milleti oluşturuyoruz. Erkekleri de bizler yetiştiriyoruz. Eğer kadın bir işin elinden tuttuysa, o işe kadın başladıysa, mutlaka sonunu getirir ve mutlaka başarıya ulaştırır. Kentlerimizdeki kadınlarımızın kırsalda yaşan kadınlarımızla iletişim içerisinde olması gerekiyor. Onlara öncülük etmesi gerekiyor. Ben burada kadın meclis üyelerimize de önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Bu işte başarılı olmuş Saitabat gibi derneklerin de yol gösterici fonksiyonunu yerine getirmeleri gerekir" dedi.
Protokol Konuşmalarını ardından tören yemek ikramı ve Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği hizmet binasının açılışı ile sona erdi.
İlginizi Çekebilir