Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Çalışmaları
TarımBU YIL KABUL GÖREN 42 PROJENİN YATIRIM TUTARININ BUGÜNE KADARKİ SEKİZ ETABIN TAMAMINDAN FAZLA OLDUĞUNA İŞARET EDEN DALLI, 42 PROJE İÇİN 25 MİLYON TÜRK LİRASI HİBE VERİLECEĞİNİ, TOPLAM YATIRIM TUTARININ İSE 55 MİLYON TÜRK LİRASI OLDUĞUNU KAYDETTİ.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ve bu yıl 9. Etabı gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar kapsamında başvurusu kabul gören proje sahipleri hibe sözleşmesi öncesinde bilgilendirildi. Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, 9. Etap kapsamında projesi kabul gören 42 yatırımcı ile danışmanları katıldı.
KABUL EDİLEN PROJE SAYISI 42
Bakanlık tarafından 2006 yılından beri uygulanmakta olan projenin Antalya’daki durumunu değerlendiren İl Müdürü Ahmet Dallı Antalya’da 111 ekonomik yatırım projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Dallı şöyle devam etti; " Bu tesislerimiz ve 8 bin 339 makine ekipman ile birlikte 52 milyon Türk Lirası hibe verildi. 9.Etap kapsamında ise 85 proje başvurusu aldık. Bu projeler bu sene geçtiğimiz yıllardan farklı olarak on-line olarak yatırımcılarımız tarafından yapıldı. Projelerden 58 tanesi gerekli koşulları sağladığı için Başkanlığını Antalya Vali Yardımcısının yaptığı İl Yürütme Kurulu tarafından değerlendirmeye alındı. Başvurular kurulca değerlendirildi ve 42 proje kabul gördü. Projeleri Bakanlığımıza bildirdik ve Bakanlığımız tamamını kabul etti. Böylelikle 42 projemiz hibe sözleşmesini imzalamaya hak kazanmış oldu".
PROJELERİN BEDELİ 55 MİLYON TL
Bu yıl kabul gören 42 projenin yatırım tutarının bugüne kadarki sekiz etabın tamamından fazla olduğuna işaret eden Dallı, 42 proje için 25 milyon Türk Lirası hibe verileceğini, toplam yatırım tutarının ise 55 milyon Türk Lirası olduğunu kaydetti. Yatırımcıları girişimci ruhlarından dolayı kutlayan Dallı şunları söyledi; " Geçen yıl 17 projemiz kabul görmüştü ancak 9 tanesi gerçekleşti. Biz istiyoruz ki tüm projelerimiz hayata geçirilebilsin. Memleketimize hizmet edebilsin, üretime katkıda bulunsun, istihdam oluştursun. Umuyorum ki 42 projenin tamamını Antalya’ya kazandırabiliriz"
Hibe sözleşmesi aşamasında verilmesi gereken ek belgeler hakkında bilgi verilen toplantıda yatırımcıların 5 Haziran’a kadar İl Müdürlüğüne müracaat ederek gerekli belgeleri vermesi gerektiği bildirildi.
9.Etap kapsamında aralarında 6 adet yaş meyve sebze işleme tesisi, 3 adet zeytin işleme tesisi, 2 susam işleme tesisinin yer aldığı 17 bitkisel ürün işleme tesisi ile 6 soğuk hava deposu, 3 alternatif enerjili sera yapımı projesi, bir su ürünleri işleme tesisi, iki süt işleme ve bir et işleme tesisi, 3 keçi yetiştiriciliği ve iki kültür mantarı yetiştiriciliği modern sabit yatırımı olmak üzere 42 tarımsal yatırım Antalya’ya kazandırılacak.
İlginizi Çekebilir