© Tarım Pusulası 2021

KEKİK KOKUSU ARTIK DAMAKLARDA OLACAK

Sütçüler ilçesinin dağlarında yetişen ve kokusuyla herkesi mest eden kekik, artık damak tadımıza da hitap edecek ve sofralarımıza reçel olarak gelecek.

Sütçüler Belediyesi gül, kekik, ballı kekik reçeli ve organik dut pekmezi lokumu üretti.

Hem ilçenin tanıtımını yapmak hem de istihdamı artırma adına çalışmalara başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Üstün, ürünlerin ilçeye özgü olduğunu ve kısa süre zarfında satışa sunulacağını söyledi.

Isparta’nın en ücra ilçelerinden biri olan Sütçüler, kabuğunu kırmak üzere. Tamamı ilçenin kendi ürünleri olan kekik, dut ve pekmezle yepyeni bir marka gün yüzüne çıkmak üzere. Sütçüler markası ile reçel ve lokum gibi gıda sektörüne giren belediye, çok yakın bir zamanda Türkiye’ye satış yapmaya başlayacak.

Belediye Başkanı Üstün, “Hem memleketimizi tanıtmak için hem de ilçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri pazarlayarak iş istihdamı oluşturabilme düşüncesiyle bu ürünleri çıkardık. Bunlar Sütçüler markası altında organiktir. İki çeşit kekik reçelimiz var. Biri ballı kekik, diğeri de normal kekik. Bu kekikler bizim dağlarımızda çıkıyor ve 11 çeşit. Yani 11 damak tadına hitap ediyor. Onun yanına gül reçelimiz var. Sütçüler’imizi de gülü de ön plana alarak gül reçelimizi ürettik. Ayrıca dut ile meşhur olan ilçemiz adına 2 adet dut bahçesi oluşturduk. Pekmezimizden organik dut pekmezi lokumu ürettik. Üretim tesisimizi ilerleyen zamanlarda kuracağız. Yine bu ürünlerde hep Sütçüler’imizi ön plana çıkardık. Dışarıdan yerli ve yabancı turist geldiği zaman Sütçüler’imize mahsus ürünler istiyorlar. Bunun içinde reçel, Sütçüler dut pekmezi ve lokum olarak şu an piyasaya gireceğiz. Tanıtımlarımızı yaptıktan sonra marketlerimize dağıtımları olacak.” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER