© Tarım Pusulası

Kayseri Şeker çiftçiye 188,5 milyon TL söküm avansı ödedi

Kayseri Şeker, Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal bölgelerinde sözleşmeli üretim yapan pancar çiftçilerinin hesaplarına toplam 188 milyon 519 bin 774 TL tutarında birinci söküm avansını yatırdı.

Türkiye’nin önde gelen şeker üreticilerinden Kayseri Şeker, sözleşmeli üretim yapan çiftçilere yönelik destek programı kapsamında birinci söküm avansı ödemelerini gerçekleştirdi. Bu kapsamda çiftçilerin banka hesaplarına toplam 188 milyon 519 bin 774 TL aktarıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, avans ödemeleri Kayseri, Boğazlıyan ve Turhal bölgelerinde pancar üretimi yapan üreticilere yatırıldı. Ödemelerin bölgesel dağılımı şu şekilde gerçekleşti:

Şirket, bu avans ödemesinin pancar söküm döneminde üreticilerin finansal yükünü azaltmayı ve tarımsal üretimde sürdürülebilirliği güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Akay: “Çiftçimizin emeği bizim için en büyük değerdir”

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, ödemelere ilişkin değerlendirmesinde üreticilerin her zaman öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti.

Akay açıklamasında şunları söyledi: “Kayseri Şeker olarak üretim sürecinin her aşamasında çiftçimizin yanında olmayı ilke edindik. Bu avans ödemeleriyle üreticilerimizin girdi maliyetlerini karşılamalarına ve üretime güvenle devam etmelerine katkı sağlıyoruz. Çiftçimizin emeği bizim için en büyük değerdir. Tüm üreticilerimize bereketli bir kampanya dönemi diliyorum.”

Kayseri Şeker, sözleşmeli üretim modeli ve sürdürülebilir tarım yaklaşımıyla ülke ekonomisine katkı sunmayı, üreticilerin üretim gücünü desteklemeyi ve tarımsal kalkınmayı teşvik etmeyi sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER