KANATLI SEKTÖRÜNDE BİYOGÜVENLİK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TarımGTHB İl ve İlçe Müdürlükleri ve Gedik Piliç İşletmelerince 27 Ekim 2015 Tarihinde Kanatlı İşletmelerinde Biyo güvenlik Ve Hastalıklardan Korunma Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
GTHB İl ve İlçe Müdürlükleri ve Gedik Piliç İşletmelerince 27 Ekim 2015 Tarihinde Kanatlı İşletmelerinde Biyo güvenlik Ve Hastalıklardan Korunma Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Toplantıya Kaymakam Ozan Gazel, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erkan Kahraman, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ahmet GÜL, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık K.T.V. Şube Müdürü Ahmet GÜL, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Hay. Sağ. Yet. ve Su Ürünleri Şube Müdürü Halil İbrahim Gürcan, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ertan Keleş, Gedik Piliç Onursal Başkanı Halil Gedik, Gedik Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik, İl ve İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Teknik Personeli İle 450 Kanatlı İşletme Sahibi Üretici Katıldı.
Açılış Konuşmasında Uşak İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Erkan KAHRAMAN; '' Kanatlı Sektörü İlimiz olduğu kadar Ülkemiz içinde Önemli bir Sektördür. Kanatlı Sektörünün Ülkemizdeki ekonomik büyüklüğü yaklaşık 5 Milyar Dolar. İlimizdeki İfade Ettiği karşılık ise yaklaşık 200 milyon dolar. Bakanlığımız bu sektöre çok büyük destekler vermektedir. Ve üreticilerimizden de bu sektöre büyük bir ilgi var. Halen İlimizde 400 civarı işletmemiz var İnşallah bunları binlerle ifade eder hale geleceğiz. Üretmek varlığını Dünyaya ilan etmektir. Üretmek için varız Üretmek için Nefes alıyoruz. Üretmek daha güçlü güvenilir bir Türkiye bırakmaktır. İşte Bunun için hep beraber çalışıyoruz. Günümüz dünyasında artık üretmek yetmiyor. Kaliteli ürün üretmediğiniz sürece artık sektörde bir yer edinmek mümkün değil. İşte bu sektörün kaliteli üretim yapabilmesi için şartlardan bir tanesi ve en önemlisi biyo güvenliktir. Biyo hayat demektir. Biyo güvenlik ise hayatın sürdürülebilir kılmak için gerekli tedbirleri almaktır. Burada konu uzmanı arkadaşlar sektörün biyo güvenlik ile ilgili tüm bilgilerini sizlere aktarıcaklar.'' dedi.
İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Ertan Keleş ise ; '' İlçemizdeki Piliç Üretiminin Ülke Ve Eşme Ekonomisine Olan Katkılarını, Biyogüvenliğin Kanatlı İşletlerindeki Önemini Vurguladı.''
Daha Sonra Katılımcılara
*Kanatlı İşletmelerinde Biyogüvenlik
*Piliç Eti Üretiminde Kaliteyi Etkileyen Faktörler
*İlaç Kalıntıları, Denetim Ve Mevzuat konularında konu uzmanları tarafından bilgi verildi.
İlginizi Çekebilir