© Tarım Pusulası 2021

Kan şekerini dengelemek için tarçın işe yarar mı?

Kan şekerindeki dengesizlikler özellikle şeker hastalarının en büyük problemleri arasında gelmektedir. Peki kan şekerini dengelemek için tarçın ne kadar etkilidir?

Vücuda gıdalarla alınan şeker, kan şekerini önemli derecede etkilemektedir. Glukoz kan şekerini etkileyen en önemli etkenler arasında gelmektedir. Alınan besinlerle vücuda giren şeker, hücreler tarafından karaciğere ve kana taşınmaktadır. Şekerin vücut tarafından kullanılabilmesi için pankreas tarafından insülin salgılanmaktadır. Çeşitli sebeplerle insülin yeteri kadar salgılanmamakta ve şeker hücreler tarafından kullanılamamaktadır. Tüm bunların sonucunda şeker kanda birikerek dengesizliklere sebep olmaktadır. Peki kan şekerini dengelemek için ne yapmak gerekir? Şeker hastalarının en zorlandığı konular arasında gelen bu dengesizlikten dolayı pek çok yola başvurulmaktadır.

Kan şekerini dengelemenin yolları

İnsülin iğneleri kan şekerini dengelemede kullanılan en yaygın yöntemler arasında gelmektedir. Doktor kontolü ile kullanılan insülinin yanında yine kan şekerini dengeleyen ilaçlar da kullanılmaktadır. Fakat pek çok kişi ilaç ve insülinin yanında birtakım doğal yollarla kan şekerini dengelemeye çalışmaktadır. Halk arasında tarçının kan şekerini dengelediği yaygın görüşler arasında gelmektedir. Öyle ki pek çok kişi bu yüzden yoğun şekilde tarçın kullanmaktadır. Kan şekeri üzerinde tartışma konusu olan tarçın hakkında pek çok uzman etkili olduğunu savunurken bu konu üzerinde kesin verilere ne yazık ki ulaşılamamıştır. Konuyla ilgili çalışmalar devam ederken uzmanlar ilaç  yapımında da kullanılan ve oldukça faydalı olan tarçının kullanımında sakınca görmemektedir. Kokusu ve lezzetiyle sevilen bitkiler arasında gelen tarçını aşırıya kaçmamak koşuluyla meyve veya süt ile tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER