Kadın Çiftçiler Bağcılık Eğitimiyle Bir Araya Geldi
TarımAlaşehirli Kadın Çiftçiler Bağcılık Eğitimiyle Bir Araya Geldi
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Programı, bağcılık eğitimlerine devam ediyor.
Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin bu seferki ayağını Alaşehirli kadın çiftçiler oluşturdu. Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilere yönelik olarak düzenlenen bu eğitimlerle, daha verimli bir tarım modeli oluşturmak, kaynakların daha etkin kullanılmasını sağlayarak onları yönetebilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulanmasını sağlamak bu eğitimlerin en temel amacını oluşturuyor.
Alaşehir Ziraat Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, konu uzmanları ve 20 kadın çiftçi katıldı.
Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yeni geliştirilen Manisa Sultanı ve Saruhanbey Üzüm çeşitlerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması konularının da üzerinde durulduğu eğitimde, hasat, bandırma çözeltisi hazırlama, kurutma işlemleri teknik gezi eşliğinde yapıldı.
Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı'nın kadın çiftçilere yönelik düzenlenen eğitimlere çok önem verdiğini söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, "Manisa'da tarımsal anlamda eğitim ve yayım çalışmalarımızı hızlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Eğitim çalışmalarımız içerisinde günlük eğitimler, kurslar ve İl Müdürlüğümüzün kontrolünde kurulan özellikle kadınlara yönelik kadın kooperatiflerimiz ve kadın çiftçi tarla okullarımız mevcut. 2015 yılı içerisinde ve 2016 yılında da Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor Projesi kapsamında eğitimlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Çiftçi eğitimleri konusunda özellikle de kadın çiftçilere yönelik eğitimlerde çok hassas davrandıklarını belirten Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, "Bu eğitimlerin düzenlenmesindeki en temel amaç, kadınlarımızın daha aktif rol almalarını sağlamaktır. Hem teorik hem de pratik eğitimlerle kadın çiftçilerimizi bu konularda daha da bilinçlendiriyoruz" dedi.
İlginizi Çekebilir