İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Eğitim Toplantısı Düzenlendi
TarımKaraman'da çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve çiftçilerin gelirlerinin artırılması amacıyla istiridye mantarı yetiştiriciliğinin öğretilmesi için bir eğitim programı düzenlendi.
Karaman merkez ve Sarıveliler ilçelerinde düzenlenen eğitim programları milletvekili Recep ŞEKER'in girişimleri ile gerçekleştirildi. İl Merkezindeki eğitime Milletvekili Recep ŞEKER, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Nazmi ÜNLÜ, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Abdullah KAYA, Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve mantar üretimi yapmak isteyen üreticiler katıldı.
İl Müdürü Ahmet Haşim KESKİN, Müdür Yardımcısı Baran Yavuz Yürekli ve Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim ERKOL tarafından Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler İlçelerine 7-8 Nisan 2016 tarihlerinde bir dizi ziyaret geçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında Sarıveliler ilçesindeki mantar yetiştiriciliği eğitiminin 8 Nisan'da gerçekleştirilen bölümüne katılmışlardır. Eğitimlerin Karaman bölümü ise 10 Nisan 2016 tarihinde Piri Reis Kültür Merkezinde yapılmıştır. Gerek Karaman'da gerekse Sarıveliler'de gerçekleştirilen eğitimler Karadeniz bölgesinde faaliyet gösteren özel bir mühendislik firmasından Ziraat Mühendisleri Sibel GÜVEN ve Serkan AĞAÇ tarafından verilmiştir. Organik bir protein kaynağı olarak öne çıkan kavak (istiridye) mantarı ile ilgili teorik ve uygulamalı olarak ele alındığı eğitim toplantısı katılımcılara istiridye mantarı ekimi ile sona erdi.
Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve üreticilerin ekonomik kalkınmasının ve refahının artırılması için organik kavak (istiridye) mantarı yetiştiriciliği gibi tarımsal projelerin çoğalması gerektiğini belirten İl Müdürü Ahmet Haşim KESKİN, ''Bu tür projelerle çiftçilerimizin alternatif üretim faaliyetlerine yönlenmesi ile gelirlerinin yükseltilebileceğini ifade ederek, eğitimin gerçekleştirilmesine öncülük eden Milletvekilimiz Sayın Recep ŞEKER'e teşekkür ediyorum'' dedi.
İl Müdürü KESKİN son olarak; mantar yetiştiriciliğinin öğretilmesinin çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesinin yanında yeni üretim faaliyetlerine çiftçilerin yönlendirilmesi ile tarımsal üretimde yeni ufuklar açacağını söyledi.
İlginizi Çekebilir