Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında
Tarım2015 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İnönü Belediye Başkanlığı adına Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hazırladığı ve ortağı olduğu "İnönülü Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında" isimli BEBKA Projesi, Ajans tarafından onaylanmış olup, proje başlangıç toplantısı İnönü Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
2015 Yılı Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında İnönü Belediye Başkanlığı adına Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hazırladığı ve ortağı olduğu "İnönülü Hünerli Kadınlar Doğal ve Yöresel Gıdaları Pazarlama Telaşında" isimli BEBKA Projesi, Ajans tarafından onaylanmış olup, proje başlangıç toplantısı İnönü Belediye Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya İnönü İlçe Kaymakamı Enver ÖZDERİN, İnönü Belediye Başkanı Kadir BOZKURT ev sahipliği yapmış olup, Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü temsilen; İl Müdürü Mehmet Salih SÖĞÜT, İl Müdür Yardımcısı Murat EREN, Gıda ve Yem Şube Müdürü Cansel ÇAĞLAR, Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Özkan YOLCU, Müdürlüğün personeli Proje Koordinatörü Dr. Hatice OLCAY ve Zeki ŞANLI, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Muhittin YILMAZ, Eskişehir Tüketiciyi Koruma Derneği İl Temsilcisi Sülahi ÖZALP, İnönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü Filiz KIRIKÇI katılmıştır.
Projenin öncelik alanı kırsalda üretilen tarım ürünlerinin katma değerlerinin ve pazarlama imkânlarının artırılmasıdır. Projenin temel amacı, Eskişehir İnönü İlçesinde yaşayan kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel yönden güçlendirilmesi için planlı ve sistemli eğitimler vererek, istihdam edilmelerine, kendilerini geliştirmelerine fırsat sağlamak ve yaşam kalitelerinin yükselmesi ile bölgenin sosyal, ekonomik ve turizm yönünden gelişimine katkı sağlamaktır.
Proje kapsamında yaşları 18-64 arasında olan dezavantajlı 50 kadına Teorik Eğitimler; Kişisel gelişim teknikleri, motivasyon, girişimcilik, kadınların sosyal hakları, iş kurma, turizm işletmeciliği, tüketici hakları, devlet teşvikleri, tarımsal örgütlenme, kaynaklara erişim, üretim ve pazarlama teknikleri konularında, Uygulamalı Eğitim; Gıda güvenliği, gıda üretim teknolojileri, ev ekonomisi, aşçılık eğitimleri olmak üzere 150 saat teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda kadınlar eğitim mutfağında ürettikleri yöresel ürünleri kurulacak kooperatif, İstanbul-Antalya karayolu üzerine kurulan stantlar ve internet sitesi online satış ile pazarladıkları ürünlerden gelir elde edeceklerdir. Böylelikle İnönü Bölgesindeki gizli kalmış lezzetlerin Ülkemizin her bölgesinde adının duyurulması ile "İNÖNÜ YÖRESEL GIDALAR" olgusu kazandırılacaktır.
Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ev ekonomistleri ve gıda denetçileri gıda güvenliği, gıda üretim teknolojileri, Proje İştirakçileri Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Eskişehir Tüketiciyi Koruma Derneği ve İnönü Halk Eğitim Merkezi ise proje kapsamında ilgili konularda eğitim verecek ve projenin yayılımını sağlayarak katkı sağlayacaklardır.
İlginizi Çekebilir