© Tarım Pusulası 2021

Hububat alım fiyatları açıklandı

Başbakan Yıldırım, hububat alım fiyatına ilişkin, ' 2016 yılı Anadolu sert ekmeklik buğday için ton başına 910 TL alım bedeli belirlenmiştir' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında yeni müjdeleri de sıraladı.

Başbakan Yıldırım, hububat alım fiyatına ilişkin, ' 2016 yılı Anadolu sert ekmeklik buğday için ton başına 910 TL alım bedeli belirlenmiştir' dedi.

Başabakan Yıldırım: "Türkiye önemli bir tarım ülkesidir. Çiftçiler için yeni açılımlar getiriyoruz. Türkiye'nin geleceği tarımdadır. Tarım potansiyelimizi açığa çıkarmak ve tarım ve hayvancılığın payını artırmak ana hedefimiz olacaktır. Hububat hasatı devam ediyor. Toprak Mahsulleri alımlara başladı. 1,25 milyon ton buğday alımı gerçekleşti. Üreticimizin fiyatlardan memnun olmasından dolayı Ofis devreye girmiyor. Özellikle Trakya bölgesinde buğday fiyatları biraz düşüş eğiliminde, Ofis burada fiyat açıklama ihtiyacı duymuştur. Ofisin ürün alımlarında üreticiden ton başına kestiği boşaltma ücretini de kaldırıyoruz. Biz çiftçimizin, üreticimizin her zaman yanında olduk. Ürün asla tarlada kalmayacak. Kurda, kuşa yem etmeyeceğiz.

Don, sel, kuraklık gibi afetlerden zarar gören çiftçilerimiz var. Çalışmalar titizlikle devam ediyor. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklar çalışmalarını yapıyor. Topraklarımızı geleceğimiz olarak görüyoruz. Yeni bir uygulamaya daha geçiyoruz. 6,5 milyar hektar büyüklüğündeki ovamızı tarımsal sit alanı ilan ediyoruz. Atılacak tohum, dikilecek her fidan, buralara çivi çakılmayacak, tarım arazisi olarak kalmaya devam edecek. Ekilemeyen arazilerimizi atıl olmaktan çıkarıyoruz. Ekilmeyen arazileri sahipleri namına değerlendireceğiz. Bu topraklar milli servetimiz. Ekilmeyen 2 milyon hektar tarım arazisinden 16 milyar lira tarımsal hasıla hedefliyoruz.

Yurt dışından toprak kiralamak vizyon meselesidir. Anamuhalefet liderinin bunu anlamaması normaldir. Muhalefet ülkemize toprak kazandırmanın nesinden rahatsız olur anlamak mümkün değil. Biz nüfusumuzun 100, 120 milyona ulağacağı günleri düşünerek bu adımlara atıyoruz. Muhalefet milli gelirin yüzde 1'inin ödenmediğini iddia ediyor. Bunu yasa haline getiren biziz. 2015'in milli geliri 1,913 milyar lira, tarıma verdiğimiz destek 10 milyarın üzerinde. Bu destek değil de nedir Sayın Kılıçdaroğlu? 2015 yılı sonunda eriştiği meblağ 19 milyar 590 milyondur. Meşhur hesap uzmanı hesapla bakalım. Hesapla da görelim, tarıma destek ne kadar? Biz çiftçi, üretici olunca asla cimri olmayız. Kürsüden değil, kasadan konuşuruz.

HAYVANCILIK ALANINDAKİ YATIRIMLAR

Her bir ürünü en verimli olduğu alanda destekleyeceğiz. Çiftçimiz hangi ürünü, nerede ekecek bilecek, toprağa rastgele tohum saçma dönemi bitecek. Ekilecek ürün listesini çiftçilerimizle ağustosta paylaşacağız. Sulama yönetimindeki çok başlılığa son vereceğiz. Sulama birliklerinin beceriksizliğini ortadan kaldıracağız. Her işletmeyi Tarım Bakanlığı'ndan 16 bin uzmana zimmetliyoruz. Hayvan varlığını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Hayvancılıkta havza modelini geliştireceğiz. Doğu ve güneydoğu bölgesi yetiştiriciliğin merkezi olacak. Buzağı desteğini de 550 liraya çıkardık, daha da artıracağız. Meraların kullanımını sağlamak için mera ıslah çalışmalarını hızlandırıyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER