© Tarım Pusulası 2021

Hayvancılık Proje Yatırımlarında Rekor Başvuru

VAN'DA HAYVANCILIĞIN GELİŞMESİ (YATIRIMLARI) ADINA SON İKİ AYDA REKOR SAYIDA PROJE MÜRACAATI OLDU.

Van İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarımsal Alt Yapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünün 2015 yılı konu bazlı çalışmaları hakkında Müdürlük Makamını bilgilendirmek amacıyla İl Müdürlüğünde bir toplantı yapıldı. Toplantı İl Müdürü Fevzi ALTUNER Başkanlığında TAAD Şube Müdürü ve ilgili birim sorumlusu teknik personeller katıldı.

Bilgilendirme Toplantısı, Şube Müdürü Zeynel Abidin SEZEN'in Şube tanıtımı giriş konuşmasında;

Tarımsal Amaçlı yapılar kapsamında son iki ayda rekor düzeyde müracaat olduğu; 2015 yılında, 23 tarımsal amaçlı yapı müracaatın 16' sının arazi tespiti yapılarak 2015 yılı içinde 60 büyükbaş besi, 120 büyükbaş süt sığırcılığı, 3509 küçükbaş ve 26000 kapasiteli yumurta tavukçuluğu, 2016 ilk 2 ayda da 1404 büyükbaş besi, 1620 küçükbaş koyunculuk, 48 büyükbaş süt sığırcılığı tesisinin kurulmasına izin verildiği teknik personel tarafından anlatılmıştır.

Mevzi İmar konusu altında; tarım dışına çıkarılma taleplerinde nelere dikkat ediliyor ve şu ana kadar ne kadar arazinin tarım dışına çıkarıldığı hakkında, 3083 sayılı yasa kapsamında Van – Edremit ve Merkez AT ve TİGH Projesi hakkında ilimizde yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında ve Nitrat Direktifi İzleme Projesi hakkında bilgi verilmiştir.

Güneş enerjisi santral kurulumu (GES) için 48 müracaat olup, arazi tespitleri yapılmıştır. Bu müracaatların 38'nin onaylandığı, 10 müracaatın ise arazı sınıfı bakımında red edildiği belirtilmiştir.

CBS çalışmaları ve son olarak Toprak Analiz Laboratuarların sorunları, denetimleri ve kapatılan laboratuarların durumu hakkında bilgi verilmiş,  Van iline bağlı yetkili 3 laboratuarın düzenli denetimlerinin devam ettiği belirtilmiştir. 

Toplantı sonunda İl Müdürü Fevzi ALTUNER genel değerlendirme yaparak tarım arazilerinin korunarak kullanılmasının çok büyük önemi olduğunu ve ayrıca Van'da yapılacak yatırımlarında göz ardı edilmemesi gerektiğini aradaki dengenin de korunarak iş ve işlemlerin yürütülmesi gerektiğini ifade ederek toplantıya katılan şube müdürü ve personeline teşekkürlerini ileterek toplantıyı bitirmiştir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER